6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSLiiga valitsev meister kujunes Raplale liiga suureks pähkliks

Liiga valitsev meister kujunes Raplale liiga suureks pähkliks

Rapla korvpallikool

Avis Utilitas Rapla selle hooaja esimene kohtumine Eesti-Läti liiga meistri BK Ventspilsiga lõppes Sadolini spordihoones seekord külaliste võiduga 69:91.

Esimesel veerandil oli mõnevõrra ehk üllatuslikultki mänguinitsiatiiv kodumeeskonna käes. Ventspils demonstreeris küll esimesest rünnakust peale oma kaugviskevõimekust, kuid võitlusliku mänguga hoidis Rapla külalised kontrolli all. Nii oligi kuni 5-punktine edu hoopis koduste käes, alles veerandi päris lõpus õnnestus Ventspilsil kerge liidripositsioon endale haarata ning esimene veerand enda poolt vaadates 24:23 lõpetada.
Teist veerandit aga Rapla kindlasti enda jaoks õnnestunuks lugeda ei saa. Järjekindlalt keerasid korvi poole teele saadetud pallid sealt märki tabamata välja, samas kui Ventspilsi-sugune meeskond sellise võimaluse avanemist loomulikult kasutamata ei jätnud. Veerandi keskpaigaks oli Ventspilsi edu küll vaid viiepunktiline, 34:29, kuid lõppkokkuvõttes võitsid nad veerandi 24:11, nii et poolajapausile läksid meeskonnad Rapla poolt vaadatuna skoorilt 34:48.
Kolmas veerand sujus aga juba veidi paremini ning mängupilt muutus taas tasavägisemaks. Kaugvisete toel õnnestus Ventspilsil punktivahe kohe veerandi alguses kahekümneni viia, kuid edasi tõmbas Rapla vahe suurendamisele piiri peale ning 15-20 punkti ümbrusesse ka jäädi. Kui pool veerandist mängitud, oli seis tablool 44:62. Veidi vähem kui kolm minutit enne veerandi lõppu pani Gregor Ilvese kahene tabloole veerandi väiksema, 14-punktise vahe (48:62), kuid allesjäänud aja jooksul suurendas Ventspils seda taas. Viimasele neljandikule vastu – tablool 51:69.
Neljas veerand oli mängupildi poolest küllalt sarnane eelmisega. Rapla püsis taas paremini mängus ning endast üle sõita ei lasknud, kuid Ventspilsi tark tegutsemine neid samuti palju lähemale ei lubanud. Nüüd mängiti enamik ajast 16-punktise vahega, kuid mõned õnnestunumad rünnakud veerandi teises pooles lubasid Ventspilsil vahe 20-punktiseks ja veidi kaugemalegi venitada. Nüüd oli palju abi Rapla nooremast brigaadist, kes väljakule usaldati, sest kui 27 sekundit enne lõppu vahe juba korraks 25-punktiseks venis, tõid selle lõpuvileks koomale Jan Märten Ratas tabava kolmesega ning Gregor Ilves vabaviskejoonelt. Lõppskoor Rapla poolt 69:91.
Võõrustajate suurim punktimeister oli taas Indrek Kajupank, kes lisas meeskonna kontole 15 punkti ning andis ka 2 korvisöötu. Efektiivseim tegutseja oli aga hiljuti vigastuspausilt naasnud Montae Glenn, kes tõi 11 punkti ning koguni 18 lauapalli – viimane on ühtlasi liiga käesoleva hooaja paremuselt teine tulemus. Kahekohalise punktisumma, 13 punkti, tõi ka kapten Rait-Riivo Laane, lisaks 4 resultatiivset söötu ning 3 vaheltlõiget. Ventspilsi parimad mehed olid korvialused – tsenter Klavs Cavars tõi 17 punkti, 6 lauapalli ja 2 korvisöötu, suur äär Ryan Luther lisas kaksikduubli 14 punkti, 10 lauapalli.

Rapla novembrikuu viimane kohtumine peetakse laupäeval, 30. novembril Jurmala Betsafe’i kodusaalis, kus saame taas „tere“ öelda ka meie eelmise hooaja mehele Ervins Jonatsile. Seejärel pöördume aga ühel nädalal lausa kaks korda kodusaali – kolmapäeval, 4. detsembril võõrustame Pärnu Sadamat, laupäeval, 7. detsembril sõidab külla Läti Ülikool. Mõlemad kohtumised kodus on igal juhul võidetavad, nii et meeskonnale korralik tagala saali ning alustame jõulukuud õigesti!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare