-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSMaadleja Heily Tiitus: Eesti tasemest mulle ei piisa

Maadleja Heily Tiitus: Eesti tasemest mulle ei piisa

Mariliis Vest

Noorte sporditähtede seast valisime sel korral välja 16-aastase Heily Tiituse, kes maadleb Märjamaa maadlusklubis Juhan ning kelle soov on tulevikus olla oma ala professionaal. Kivi-Vigalast pärit ning Pärnu ühisgümnaasiumis õppiv Heily on ambitsioonikas – vaid Eesti tasemest talle ei piisa.

Kuidas sai sinust maadleja?
Minust sai maadleja umbes üheksa aastat tagasi. Trennisaali jõudsin tänu sõbrannadele, kes kunagi samuti maadlesid. Veel arvan, et minus on see pisik alati sees olnud, kuna minu isa ja onu on ka tegelenud maadlusega.

Tüdrukute seas ei ole maadlus vist kõige populaarsem ala või mis sa arvad?
Hetkel arvan, et naistemaadlusesse on jõudnud palju tüdrukuid. Mäletan veel, kui ise alles alustasin, siis ei olnud tüdrukuid üldse nii palju kui praegu. See on kõik tänu treeneritele, kes on võtnud vastutuse ka tüdrukutega tegeleda.

Kindlasti oled käinud paljudel võistlustel. Milline on sinu siiani parim tulemus? Milline matš on sul enim meeles või milline hetk?
Tõesti olen käinud paljudel võistlustel ja hetkel parimaks pean õpilaste Euroopa meistrivõistluste 9. kohta. Enim on meeles Eesti-Soome juunioride meistrivõistlus 2018. aastal. Sealt meenus üks matš, kus olin kaotusseisus 8:0 ning tulin matši lõpus välja võitjana.

Kes on sulle sellel spordialal eeskujuks?
Pean oma eeskujuks meie enda parimat naismaadlejat Epp Mäed.

Kui suur osa sinu elust kuulub maadlusele? Ehk kui tihti käid trennis ja võistlustel?
Kõik minu üheksa ja natukene peale aastat on põhiliselt koosnenud trennidest ja võistlustest. Koolivahetusega olin trennist eemal, kuid nüüd püüan uuesti järjele saada ja maadlusega tegelen hetkel kaks korda nädalas.

Kas sa näed ennast tulevikus professionaalse maadlejana? Kuhu tahaksid jõuda – kas saada maailmameistriks, olümpiavõitjaks või piisaks sulle olla Eesti tasemel parim?
Mul on väga pikk tee veel ees ning hetkel võtan aasta korraga. Kuid kindlasti on mu üheks sooviks saada professionaalseks maadlejaks. Kindlasti tahaks jõuda olümpiani välja ning sealt saada medal. Eesti tasemest ei piisaks.

Kas sul on olnud ka hetki, kus oled tahtnud loobuda ja millegi muuga tegeleda?
Koolivahetusega oligi kaks kuud, kui ma ei käinud trennis ja mõtlesin, et hakkan millegi muuga tegelema. Siiski ei tõmmanud mind miski nii palju kui maadlus ja nüüd proovin uuesti järjele saada.

Mis sa arvad, kuidas saaks rohkem tüdrukuid maadlusega tegelema?
Tüdrukuid saaks maadluse juurde, kui ala tutvustada. Käia koolides ning tekitada tüdrukutes huvi selle ala vastu.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare