11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSMardo Lundver võitis Rapla talvejooksu teist aastat järjest

Mardo Lundver võitis Rapla talvejooksu teist aastat järjest

Siim Jõgis

Tänavune Rapla talvejooks peeti pühapäeval, 17. novembril ning see toimus juba 38. korda. Teist aastat järjest jõudis viiekilomeetrisel distantsil kiireima ajaga finišisse Rapla jooksuklubi esindaja Mardo Lundver. Tema aeg oli 15 minutit ja 41 sekundit.

Võrreldes 2018. aasta võiduga oli aeg veidi aeglasem. Eelmisel aastal oli Lundveri võiduaeg 15.17. Küll aga püstitati tänavu rajarekord lühemal, kolmekilomeetrisel distantsil. Naiste arvestuses saavutas esikoha Liis-Grete Arro (Täppsportlased) ajaga 10.33 ning see tähistab uut naiste rekordit.
Start Rapla talvejooksule anti Okta Centrumi ees pühapäeval kell 12. Arvestades hilissügist aega, valitsesid võistluse ajal igati sobivad ilmastikuolud. Võiks öelda isegi ideaalsed. Kuna jooks toimub novembri teises pooles, on nii korraldajad kui ka jooksjad näinud igasuguseid tingimusi. Aastate lõikes on sadanud lund, rada on isegi jäine olnud, kuid kohati on võistlejaid saatnud ka päikesepaiste. Tänavusel aastal igal juhul ekstreemsustega rinda pista ei tulnud. Ilus pühapäevane ilm andis tõuke ka selleks, et võistlejaid kogunes rohkem kui varasematel aastatel. Tänavu läbis 5 ja 3 kilomeetri distantsi kokku 69 jooksjat. Näiteks eelmisel aastal oli sama number 56.
“Enne lähet oli selline võrdlemisi loid olek, polnud väga jooksmise tuju ega seda nii-öelda õiget tunnet. Samas, kui stardipauk kõlas, tärkas spordimehehing ning lidusin esimesena minema, säilitades liidripositsiooni kuni finišini. Lõppaeg küll mõnevõrra kehvem kui eelmisel aastal, mil pidasime Arvi Alamaaga õlg õla kõrval põneva duelli maha, kuid seekord kontrollitud etteaste esikohale. Väike lisakäik jäi sisse, kuid üldiselt andsin endast parima. Lõpus, kui võit juba kindel oli, võtsin tempot veidi alla. Finišis tõstsin käed ja silmad taeva poole, pühendades selle võidu oma varalahkunud emale, keda meie seas nüüdseks paar päeva vähem kui kolm aastat pole. Üldine tase oli meeldivalt kõrge ja tore, et (kaksik)võit sünnilinna ning klubisse jätta õnnestus,” kommenteeris võidumees Mardo Lundver.
Viiekilomeetrisel rajal saavutas teise koha Kalev Hõlpus, kes on samuti Rapla jooksuklubi esindaja. Tema aeg oli 15.54. Kolmas oli KJS Sakala välejalg Enari Tõnström (15.59), kes viimati võidutses Rapla talvejooksul 2017. aastal. Naiste konkurentsis järgnesid Liis-Grete Arrole klubikaaslane Liliana Torn ja Sparta esindaja Margit Mälter – mõlemad astusid ka N40 poodiumile, resultaatidega 11.12 ja 11.42.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare