Missugune madrats on parim valik seljavalude puhul?

0
Foto: Shutterstock.com

Vaevled seljavalude käes ega oska uut madratsit valida? Kui sinu selg on pinges, vajab see eriti head toestust ehk õige jäikusega madratsit. 1a räägib erinevatest valikutest lähemalt!

Kvaliteetne uni on hea tervise aluseks. Seetõttu tasub investeerida kvaliteetsesse madratsisse. Erineva jäikusega madratsid toestavad sinu keha erinevalt. Jäik madrats on reeglina parema toestusega ning hoiab keha öö jooksul konkreetses asendis. Missugused madratsi omadused mõjutavad füüsist kõige enam? 1a teeb lühikese ülevaate, loe edasi!

Vali õige suurusega madrats

Kas teadsid, et madratsi suurus mängib une kvaliteedi puhul rolli? Liiga lühikese ja kitsa madratsi peal magamine hoiab keha pinges ega lase lihaseid täielikult lõdvestada. Pinges lihased on aga nii kaela- kui seljavalude põhjuseks. Vali madrats, mis on sinust vähemalt 20 cm pikem ning mille ühe magamiskoha laius on vähemalt 90 cm.

Magamisasend määrab õige jäikuse

Foto: Shutterstock.com

Armastad magada selili, külili või hoopis kõhuli? Vastavalt lemmik magamisasendile tuleb valida ka õige jäikusega madrats.

  • Selili magades jaotub keha raskus ühtlaselt suuremale pinnale ja seetõttu on soovitatav jäik madrats. Selgroog vajab paremat toestust õiges asendis püsimiseks.

  • Külili asendis magades langeb surve õlgadele ja puusadele. Sel juhul on jäik madrats pigem kehv valik, kuna paneb sind ärkama ja küljelt küljele pöörama. Eelista keskmise jäikusega madratsit.

  • Kui oled harjunud kõhuli magama, on pehmed madratsid sulle ideaalsed. Pehme madrats reageerib hästi kehakujule ja kaalujaotusele.

Füüsis mängib valiku tegemisel rolli

Seljavalud võivad kimbutada igas vanuses inimesi. Kuna laps areneb, siis on soovitatav valida jäik madrats, mis pakub rohkem tuge ja tagab selgroo õige asendi. Vanemad inimesed võiksid eelistada seevastu pehmemat madratsit, sest see hoiab ära surve liigestele ning võimaldab verel paremini ringelda. Rasedatel soovitav magada pehmemal madratsil, mis leevendab survet tundlikele kehaosadele ja tagab suurema mugavuse.

Kui sinu keha on ärgates pinges, siis on aeg uus madrats soetada. 1a.ee nutipoest leiad erineva jäikusega madratsid – vali sobiv vastavalt oma magamisharjumustele. 1a mööbel on kvaliteetne ja madratseid iseloomustab allergiavastane ja antibakteriaalne kaitse. Head und!

SISUTURUNDUS