14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSPÖFF jõuab kahe filmiga Raplasse

PÖFF jõuab kahe filmiga Raplasse

Siim Jõgis

Reedel, 29. novembril jõuab Rapla kinno kaks PÖFF-i (Pimedate Ööde Filmifestival) filmi. See saab teoks esmakordselt. Varem on PÖFF olnud ühel aastal Kohilas (2010) ning Märjamaa kinos on näidatud PÖFF-i filme, kuid mitte festivali ajal.

Seekordne sündmus saab võimalikuks tänu Katrin Klaebo initsiatiivile MTÜ-st Ettevõtlikud Naised Raplamaal. Nagu öeldud, saab 29. novembri õhtul näha Rapla kinos kahte sel aastal PÖFF-il linastuvat filmi. Esimene neist on mitme riigi koostöös valminud koguperefilm “Mu vanaisa on tulnukas” ning seda sobib vaadata ka lastel. Teise filmina saab vaadata täiskasvanutele mõeldud Taani põnevusdraamat “Erand”.
Klaebo rääkis, et idee tuua PÖFF-i filmid Raplasse hakkas idanema juba tänavu kevadel. Alguses tundus see utoopiline, sest väljaspool Tallinnat ja Tartut ei ole viimastel aastatel PÖFF-i peetud. Siiski jõudis Klaebo PÖFF-i korraldajatega kokkuleppele ning kaks filmi tõepoolest Rapla kinno jõuavad. “Kaks filmi on meie jaoks maksimum. Rahaliselt rohkem välja ei kannataks,” selgitas Klaebo. Küll aga avaldas ta lootust, et see ei jää viimaseks korraks, kui ka Rapla kinos PÖFF-i filmidest osa saab. Pimedad ööd saabuvad ka järgmisel aastal ning koos nendega filmifestival.
Klaebo sõnul võiks tänavune sündmus olla esimene katse harjutada Rapla kinokülastajat väärtfilmidega. “Teeme vaikselt algust. Loodetavasti läheb see järgmisel aastal edasi,” sõnas Klaebo. Kohapeal teeb filmidele sissejuhatuse Katrin Klaebo ise.
Tänavu jõuab Pimedate Ööde Filmifestival esimest korda lisaks Raplale ka Narva.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare