0.5 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
RSRapla Tervisekeskus on ametlikult avatud

Rapla Tervisekeskus on ametlikult avatud

Kadri Paju

Eile, 12. novembril kell 14 avati ametlikult Rapla Tervisekeskus. Jahedal ja natuke tuulisel pärastlõunal kogunesid külalised haigla peaukse ette pidulikuks lindilõikamiseks.

Ligi pool tundi kestnud kõned ja lindi lõikamise tseremoonia pani nii mõnegi külalise külmast värisema. Rapla vallavolikogu esimees ja haigla nõukogu liige Margus Jaanson mainis oma kõnes, et lõug on külmast juba kange ja sõnad ei taha hästi välja tulla.
Haigla juht Pille Mukk tegi väikese ülevaate tehtud töödest ja andis üle tänukirjad projekteerijale, sisekujundajale, ehitajatele, ehitusjärelevalvele, eelmisele haiglajuhile doktor Kaire Aadamsoole ja teistele. PERH-i juhatuse esimees Agris Peedu soovis tervisekeskusele kõike head ja kinkis keskusele 10 000 eurot. Oma tervitused ja head soovid ütlesid ka Rap­la Perearstikeskuse juhataja Kadri Luga, Margus Jaanson, Terviseameti peadirektor Merike Jürilo.
Raplamaa Haigla SA sai Euroopa Regionaalarengu fondi meetmest 2.4.2 “Investeeringute toetamine tervisekeskuste infrastruktuuri tõmbekeskustes, tagades kättesaadavad ja mitmekülgsed tervishoiuteenused” toetust 1 206 351,44 eurot, et viia ellu projekt “Rapla esmatasandi tervisekeskuse arendamine”. Projekti käigus rekonstrueeriti Rapla esmatasandi tervisekeskuse rajamiseks 1196 m2 ruume SA Raplamaa Haigla hoones. Tervisekeskus rajati haiglahoone A-korpuse esimesele ja teisele korrusele. Praeguse seisuga töötab seal seitse perearsti, kuigi ruumi on kaheksale.
Rapla esmatasandi tervisekeskuse teine tegevuskoht rajati Kehtna valda, kus võtavad vastu kaks perearsti koos pereõdedega. Kehtnas rekonstrueeriti projekti toel 124 m2 ruume. Projekti kogumaksumus oli 2 miljonit eurot.
Patsientidele on Rapla Tervisekeskus avatud juba oktoobri algusest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare