0.5 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSRaplas selgusid seeniorite Eesti meistrid bowlingus

Raplas selgusid seeniorite Eesti meistrid bowlingus

Siim Jõgis

Möödunud nädalavahetusel võõrustas Raplas asuv GoBowli saal Eesti paremaid seenioritest bowlingumängijad. Üksteiselt võeti mõõtu kolmel päeval ning pühapäeva, 10. novembri pärastlõunal selgusid Eesti meistrid.

Meeste arvestuses kindlustas oma kuuenda seeniorite Eesti meistritiitli Udo Sulp (Forselius Bowling) ning naistest krooniti parimaks Riina Veiram (Forselius Bowling).
Rapla bowlingusaal võõrustas seeniorite Eesti meistrivõistlusi esmakordselt. Reedel, laupäeval ja pühapäeva hommikul peeti eelvoorud ning sealt edasi jõuti juba finaalvoorudeni, millest võtsid osa kuus meest ja neli naist. Kokku osales Eesti meistrivõistlustel 34 mängijat (26 meest ja kaheksa naist). Kuna võistlused olid suunatud seeniorite vanuseklassile, pidi iga võistleja olema 31. detsembri 2019 seisuga vähemalt 50-aastane. Tulemuste puhul oli märkimisväärne, et nii Udo Sulp kui ka Riina Veiram saavutasid võidu vägagi suure edumaaga. Finaalides oli Udo Sulbi edumaa teiseks tulnud Jari Hytöneni ees tervelt 166 punkti. Bowlingust kaugemal seisvate inimeste jaoks võib selgitada, et haruldane pole ka see, kui esimest ja teist kohta jääb eristama kaks või kolm punkti. Naiste konkurentsis oli vahe esimese ja teise vahel veelgi suurem. Riina Veiram edestas Ülle Kangurit tervelt 239 punktiga. Udo Sulbi tiitlivõit ei tulnud iseenesest üllatusena. Seeniorite arvestuses oli see tema jaoks koguni kuues. Samuti on ta kroonitud kahekordseks seeniorite Euroopa meistriks. Ka möödunud suvel osales ta Euroopa meistrivõistlustel Itaalias, kuid jäi seal napilt finaalist välja. Nüüd on tema pilk suunatud juba järgmise aasta suvesse. Siis peetakse EM Saksamaal. Võib tuua lihtsa võrdluse – Eesti meistrivõistlustel oli 34 osalejat ning mängud peeti kolme päevaga, EM-il on osalejaid 800 kuni 1000 ning võistlus kestab nädal aega.
Raplas toimunud Eesti meistrivõistluste kohta ütles Sulp, et saal ja rajad olid võistluse jaoks igati korda tehtud. Samuti olid tema sõnade järgi ilusti korrastatud hoovõturajad, mis on eriti oluline just kogenud bowlingumängijatele. Küll aga läks eelringides segamini radade õliprofiil, sest osa mängijaid viskasid sirget palli ning teised vindipalli. Sulp selgitas, et see oli ka põhjus, miks tema tulemus ei olnud eelringides päris see, mida ta ootas. Kõik finaali pääsenud võistlejad viskasid vindipalli ning siis radade õliprofiiliga probleeme ei olnud.
Ta ütles, et juba enne võistlust soovis ta tulla Eesti meistriks. “Eks kõik tahavad minna võitma,” sõnas ta. Kuigi mõningad head mängijad jäid Rapla võistlusest kõrvale, võib ikkagi öelda, et üksteiselt võtsid mõõtu Eesti parimad seeniorid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare