11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSVahtra tugikeskus valmistub oma esimeseks korvpallimänguks

Vahtra tugikeskus valmistub oma esimeseks korvpallimänguks

Siim Jõgis

Vahtra tugikeskuse inimesed on käesoleva aasta algusest osalenud iga nädal korvpallitreeningutel. Neid juhendab vabatahtlik treener Kairo Kase. Nüüd on jõutud nii kaugele, et valmistutakse esimeseks tõeliseks vastasseisuks. Kolmapäeval, 4. detsembril võetakse mõõtu ettevõtlikelt meestelt, keda juhendab Riho Pohla.

Korvpallitreeningud on Vahtra tugikeskuse inimestele pakkunud igapäevarutiinile vaheldust viimased üksteist kuud. Treeningud toimuvad Rapla korvpallikooli saalis ning kestavad poolteist tundi. Treener Kairo Kase ütles, et muidugi peab ka lõbus olema, kuid tegelikult tehakse konkreetseid harjutusi, et tõsta nii mänguoskusi kui ka enesekindlust. Jaanuaris alustati lihtsamate harjutustega – kuidas palli põrgatada ning kaaslasele sööta. Aja jooksul on läinud harjutused aina keerulisemaks.
Kolmapäeval, 20. novembril peetud treeningul oli treener tõstnud fookusesse ründemängu. Harjutati läbi liikumised rünnakul ning rõhuasetus oli sellel, kuidas visata pall korvi lauapõrkest. Kohati tuli see välja ilusti ning kohati tekitas raskusi. Ka elukutselistel korvpalluritel kipub sedasi olema. Täna, 27. novembril toimub veel üks ühine treening enne suurt kohtumist 4. detsembril. Paika on pandud reeglid, et mängitakse viis viie vastu.
Kairo Kase on varem kaks aastat treeninud põhikooli õpilasi Kehtnas. Ise õpib ta praegu Rapla täiskasvanute gümnaasiumi 12. klassis ning valmistub kooli lõpetama. Kahe tegevuse ühendamine on tema sõnul läinud sujuvalt. Juba väiksest peale on ta ka ise käinud pärast koolipäeva trennis ning selles ei ole tema jaoks midagi uut. Vahtra tugikeskusega teeb ta koostööd vabatahtlikuna ning lähitulevikus on plaanis seda jätkata. Isegi kui 12. klass saab Kasel lõpetatud ja ees ootab ajateenistus, saab ikka midagi välja mõelda, et korvpallimäng jätkuks, avaldas ta lootust.
Noormees rääkis, et üksteist kuud kestnud treeningute järel on selgelt näha arenguhüpet. Seda ka oskuste puhul, kuid ennekõike mängujulguses. Palliga ollakse enesekindlamad ning rohkem viskeid läbib korvirõnga. Kairo Kase sõnas, et ta on treenerina Vahtra tugikeskusega koostööd teinud, sest seal on imelised inimesed. “Vahel toovad nad kingitusi. Tore on nendega koos olla,” ütles Kase.
Ta lisas, et treeneritöö annab ka talle endale palju juurde, eriti uute inimestega kohtumisel ja suhtlemisel. Nüüd ootab neid ühiselt ees esimene test ettevõtlikest meestest koosneva võistkonna vastu. Kui kõik läheb plaanipäraselt, on tulevikus selliseid võistlusi veel oodata.
Tugikeskus Vahtra osutab sotsiaalteenuseid Rapla valla vaimupuuetega ja psüühikahäiretega inimestele.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare