6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSMärjamaa lasteaed Pillerpall avas uksed

Märjamaa lasteaed Pillerpall avas uksed

Katri Reinsalu

Märjamaa lasteaia Pillerpall pikk remondisaaga on lõpule jõudnud ning esmaspäeval avati lastele uksed. Ühtlasi oli see võimalus ka lapsevanematel uue majaga tutvuda.

Lasteaia ruumid on rõõmsalt kollased ja kutsuvalt soojad. Peavärava juures püüab tähelepanu kollane väravapaneel. Nimelt on see osa lasteaia avamisaegadel kasutusel olnud väravast. Nüüd on see taastatud ja loob territooriumile sisenedes rõõmsa meeleolu.
Lasteaia direktor Ene Mätas ütleb, et värava kollane toon on kandunud tervesse lasteaeda. See hakkab silma kohe fuajees kollast põrandat märgates.
Remondi käigus on fuajee tänu vaheseina eemaldamisele palju avaramaks muutunud. Seintel on püsiva kodu leidnud rõõmsameelsed pildid, mis sama vanad kui lasteaed ise.
Direktor ütles, et uuenduste tegemise käigus oligi üks eesmärk ruumidesse rohkem rõõmu tuua. Ühelt poolt on seda tehtud värvitoonidega. Teisalt aitab ka parem valgustus. Seinad on heledad ja ruumid helgemad. Mätas sõnas, et põhjamaises kliimas tuleb arvestada, et pidevalt on pime ja seetõttu on valgus olulise tähtsusega.
Rõõmu jagavad ka rühmade uksi kaunistavad fotod. Kuna kõik rühmad on nimetatud lillede järgi, ongi iga rühma uks kaunistatud just selle lille pildiga.
Mööbel oli juba varem suures osas välja vahetatud ja praegu on direktori arvates sellega olukord üsna hea. Eks mõningaid esemeid on veel juurde vaja, aga sellega tegeletakse jooksvalt. Remondi käigus soovis lasteaed aga suuri seinakappe, kuhu õpetajad saaksid parasjagu mitte kasutuses olevaid asju panna. Need ka saadi. Samuti on kolm rühma saanud endale kuivatuskapid, kus märjaks saanud õueriided kiiresti ja mugavalt ära kuivatada. Direktor lisas, et tulevikus saavad ka kolm ülejäänud rühma endale sellised kapid.
Kõige pisematele mõeldud ruum oli esmaspäeval veel lastest tühi. Järgemööda hakkavad nad harjutamas käima. Seni tegid nad seda augustis-septembris, kuid sel korral detsembris.
Tegelikult oli meie ringkäigu ajal terve maja lastest tühi, sest nemad nautisid parasjagu õuemõnusid. Majas sagisid ringi aga töötajad, kes asju oma kohale paigutasid. Avamise päeval ei olnud kõike jõutud veel valmis seada. Näiteks arvutid pandi tööle alles teisipäeval. Kuid sellest hoolimata oli tunda, et õige pea on lasteaed oma tavapärase töörütmi taastanud. Mätas ütles, et jõulupidu saab pidada juba uues majas.
Mätas tõdes, et remonti oli hädasti vaja. Teatavasti kõik, mida kasutatakse, ka kulub ning aeg tingimuste parandamiseks oli käes. Uste avamist tuli küll kaua oodata, kuid tänaseks on ebamugavused suuresti seljataga ja tulemus ootamist väärt.
Tänapäevase väljanägemise said nii rühmaruumid kui ka kõik ülejäänud kabinetid ja abiruumid. Lisaks uuendati remondi käigus küttesüsteemi, kanalisatsiooni- ja veesüsteeme, elektrijuhtmeid ja maja fassaadi. Ühtlasi paigaldati lasteaiale 60 päikesepaneeli. Maja peaks remondieelse olukorraga võrreldes märksa energiasäästlikum olema. Direktor ütles, et eks tulevik näitab, palju päikesepaneelid elektrit toodavad ja maja seda kulutab.
Ta tõdes, et infot uue maja kohta tuleb praegu palju ja töötajatel tuleb endale maja funktsioonid selgeks teha. Kohe esimesel päeval oli aga selge, et maja on ühtlaselt soe. Varem oli rühmaruumist pikka koridori astudes temperatuurierinevus selgelt tunda. Need ajad on möödanik ning Mätas loodab, et ehk aitab see uuendus kasvõi pisutki haigusi eemal hoida.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare