4.4 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
RSRapla elamuarenduse toetuse sai Mahlamäe Kodu

Rapla elamuarenduse toetuse sai Mahlamäe Kodu

Katri Reinsalu

Detsembrikuu esimesel istungil võttis Rapla vallavalitsus vastu korralduse, millega määrati elamuarenduse toetus 200 000 eurot Mivo Ehitus OÜ projektile „Mahlamäe Kodu”. Toetuse toel peaks aadressile Mahlamäe 7 kerkima 20 korteriga elamu.

Konkursile laekus kaks taotlust, mille hindamiseks kogunes novembris komisjon. Lisaks Mivo Ehitusele oli laual ka Expolio OÜ Sügise tänavale kavandatud 10 korteriga korterelamu projekt. Taotlusi hinnati nii objektiivsete kriteeriumite alusel kui ka sisuliselt. Valla arendusjuht Heiti Vahtra ütles, et mõlemad taotlejad vastasid nõuetele, omasid kinnistutel ehitusõigust ehitusseadustiku ja Rapla valla üldplaneeringu alusel. „Mõlemas kategoorias sai Mahlamäe Kodu taotlus parema positsiooni ning seeläbi oli ka komisjoni otsus parima osas konsensuslik,” ütles Vahtra.
Mivo Ehituse juhatuse esimees Avo Allikmäe ütles, et projekt oleks käima lükatud olenemata valla toetuse saamisest. Üheks toetuse saamise tingimuseks on projekti elluviimine pooleteise aasta jooksul pärast taotluse rahuldamist. Allikmäe selgitas, et hetkel on järgmise sammuna kavas detailplaneeringu koostamine. Ta on optimistlik, et 18 kuud on piisav aeg kogu projekti ellu viimiseks.
Allikmäe ei ütelnud, millal endise katlamaja platsil ehitusega loodetakse alustada. Ta selgitas vaid, et seda tehakse pärast detailplaneeringu kinnitamist ja projekti kooskõlastamist.
Samuti ei soostunud ta loodavate korterite kohta täpsemat infot jagama. Ta lisas, et detailidest saab rääkida alles pärast projekti kinnitamist. Kinnitamise järel alustatakse aga kohe ka korterite broneerimise ja eelmüügiga.
Teisele kohale jäänud Expoliole tegi hindamiskomisjon ettepaneku detailplaneeringu protsessi alustamiseks ning järgmises taotlusvoorus uuesti kandideerimiseks. Samas näeb toetuse määrus ette ka võimalust taotlus osaliselt rahuldada, kui taotleja on nõus tegevused täies mahus osalise toetuse eest ellu viima. Info edastati Expoliole, kes pidi otsustama, millist võimalust ta eelistab. Expolio otsustas siiski osalisest toetusest loobuda ning kandideerib uuesti järgmises, 2020. aasta taotlusvoorus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare