14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRaplasse jalgpalli sisehalli rajamine ootab veel volikogu otsust

Raplasse jalgpalli sisehalli rajamine ootab veel volikogu otsust

Siim Jõgis

Juba varem oli selge, et Raplasse rajatakse jalgpalli kunstmurustaadion. Nüüd on õhus reaalne võimalus, et sinna peale tuleb ka pneumohall, mis võimaldab treenida aasta ringi olenemata välistest ilmastikutingimustest.
Riigikogus vastu võetud 2020. aasta riigieelarves on ette nähtud 6 miljonit eurot multifunktsionaalsete aasta ringi kasutatavate jalgpalli sisehallide rajamiseks ning praeguste plaanide kohaselt rajatakse see ka Raplasse. Sisehallide rajamine nelja Eesti linna on kultuuriministeeriumi ja Eesti jalgpalliliidu koostöös valminud pilootprojekt. Lisaks Raplale rajatakse see ka Tartusse, Viljandisse ja Haapsallu. Rapla kunstmurustaadioni asukohaks on Kesklinna kooli vahetus läheduses asuv endise kelgumäe plats. Ehitus saab alguse juba 2020. aasta jaanuaris ning valmis saab see sama aasta oktoobris. Nüüd on küsimus vaid selles, kas sinna peale tuleb ka pneumohall.
Rapla valla arendusjuht Heiti Vahtra ütles, et õnneks oli veel võimalik kunstmurustaadioni projekti nii ümber sättida, et võimalik oleks ka pneumohalli rajamine. Päris sada protsenti kindel see siiski veel ei ole. Selleks tuleb sisehalli projektile heakskiit anda ka Rapla vallavolikogul, sest omaosaluse summa on ligikaudu 300 000 eurot. “Praeguse seisuga on sada protsenti kindel see, et ehitatakse kunstmuruväljak, millele on võimalik pneumohall kattena lisada. Kas ehitus ka realiseerub, see vajab volikogult täiendavat omaosaluse katmise otsust 2021. aastal summas ca 300 000 eurot. Kuna see otsus on hetkel veel volikoguga arutamata ja tegemata, ei saa 100 protsenti selles kindel olla,” sõnas Heiti Vahtra.
Kui pneumohalli rajamine realiseerub, tehakse seda eeldatavalt 2021. aasta suvel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare