14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSAnton Krutogolov on kolmekordne Eesti meister

Anton Krutogolov on kolmekordne Eesti meister

Mariliis Vest

Kohila gümnaasiumi abiturient Anton Krutogolov treenib Martin Reimi käe all Levadia meeskonnas ning töötab optimistlikult selle nimel, et jõuda jalgpallis täielikku tippu. 18-aastase noormehe saavutuste hulka kuulub kolm Eesti meistri tiitlit.

Jalgpall on noorte seas üsna populaarne ala võrreldes mõne muu spordialaga. Mis sa arvad, mis selle ala nii populaarseks on teinud?
Jalgpalli on noorte seas populaarseks teinud eelkõige oma ala professionaalid ehk maailma tipud, kes oma tegudega motiveerivad noori ning on neile eeskujuks. Arvan, et noortel tekib algul huvi jalgpalli vastu just lõbu pärast, kuid mida vanemaks nad saavad, seda rohkem nad jälgivad suures jalgpallimaailmas toimunut. See omakorda suurendab jalgpalli populaarsust.

Sa mängid Levadias. Kuidas sinna sattusid?
Praegune koduklubi on Levadia. Levadiasse läksin eelkõige sellepärast, et soovisin uut väljakutset elus ning langetasin ka otsuse. Tänaseks päevaks olen õnnelik tehtud otsuse üle, kuna kahe aastaga olen õppinud rohkem kui terve oma jalgpallurikarjääri jooksul.

Millist positsiooni mängid? Miks just seda ehk mis on sinu tugevamad küljed?
Hetkel mängin vasakut-paremat äärekaitset, kuid algul oli mu positsioon vasak-parem äärepoolkaitsja. Mängin seda positsiooni, kuna minus nähti potentsiaali just sellel positsioonil ning minul omakorda ei olnud selle vastu midagi. Arvan, et peamiseks tugevuseks on kiirus. Samuti ei jää ma alla kahevõitluses.

Kuidas ja millal jalgpall sinuni jõudis?
Jalgpall jõudis minuni, kui olin kuueaastane ja mu vanemad mind esimest korda trenni viisid. Pärast esimest trenni sain aru, et jalgpall pakub mulle huvi ning tahan sellega ka tulevikus tegeleda.

Milline on sinu kõige eredam hetk spordis?
Kõige eredam hetk on veel tulekul, kuid praeguseks võin välja tuua selle, kui ma esimest korda Floraga Eesti meistriks tulin. Tulime kokku kolmel korral meistriteks ning need kolm järjestikust aastat olidki mu jaoks erilisemad.

Kas on mõni mäng, mida oskad eriliselt esile tuua?
Esile võin tuua mängu Taaniga, kui sain esimest korda mängida Eesti rahvusstaadionil, kodupubliku ees ning sealses atmosfääris. Kahjuks oli mängu lõpp dramaatiline, kuid sellegipoolest jäi see hetk eluks ajaks meelde.

Dramaatiline – miks?
Kaotasime lõpuminutitel 1:0.

Millest sa unistad spordis? Kas näiteks jõuda nii kaugele nagu Ragnar Klavan?
Olen väga optimistlik ning töötan selle nimel, et jõuda täielikku tippu. Unistus on jõuda Inglismaa Premier League’i. Kindlasti Ragnar Klavaniga sama kaugele jõuda oleks juba väga kõva sõna, kuid selleks, et kõike seda saavutada, tuleks eelkõige väga palju tööd teha ning pühenduda täielikult sellele, mida tõeliselt armastad.

Millisele jalgpalliklubile Euroopa meistrite liigas kaasa elad? Miks just sellele?
Euroopa meistrite liigas hoian pöialt Real Madridile, kuna juba 13-aastasest peale on Real olnud mu lemmiktiim.

Kes on sinu eeskuju?
Tegelikult on mul palju eeskujusid nii jalgpallis kui ka tavaelus. Kui me räägime jalgpallist, siis on suurim eeskuju N´Golo Kante. Tema tagasihoidlikkus, suhtumine ning töömaht palliplatsil on maksimaalne.

Kas jalgpall on sinu jaoks hetkel pigem hobi või midagi, millega tahaksid professionaalselt tegeleda?
Hetkel on jalgpall minu jaoks midagi, millega soovin tegeleda professionaalselt niikaua, kuniks tervist jagub. Kindlasti pole see enam minu hobi.

Milline sportlane sa enda arvates oled? Kas pigem temperamentne ja nõudlik või rahulik ja analüüsiv?
Pigem olen temperamentne ning nõudlik. Samas peab tõdema, et ilma analüüsita on raske professionaalses spordis midagi efektiivset teha, mis ka kasu tooks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare