9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKohila tervisekeskus on klientidele avatud

Kohila tervisekeskus on klientidele avatud

Kadri Paju

Kohila vastrenoveeritud tervisekeskuses on tööd alustanud silmaarst, kaks perearsti, füsioterapeut ja naistenõuandla. Kohe on sisse kolimas koduõde, kiirabi ja kolmas perearst, kes tuleb Tallinnast.

Tervisekeskuse majahaldur Lea Kõiv näitas peasissekäigu kõrval olevaid tühje ruume, kuhu pidi tulema apteek. “Apteeki siia ei tule, aga meil on mõned mõtted, mida praegu välja ei käi,” rääkis Kõiv.
Maja teises otsas on naistenõuandla kabinet, kus teisipäeviti võtavad vastu ämmaemand ja naistearst. Tagumises osas on ruumid kiirabile, nii kinnine autogaraaž kui ka uued kabinetid. “Ruumid on meie poolt 100% valmis ja ootavad neid. Neil on tellitud mööbliga tarneraskused ja hetkel tegutsevad nad oma ajutistes ruumides, siia kolivad märtsis,” selgitas Kõiv.
Esimesel korrusel töötab füsioterapeut Külliki Liht, kes võtab patsiente vastu neljapäeviti ja reedeti. Kohe alustab tööd koduõde ja lisaks on seal nõupidamisruum, kus saab pidada koosolekuid, loenguid ja muid vajalikke koosviibimisi. Tervisekeskuse teisel korrusel töötavad perearstid Kärdi Kalda ja Ülle Stern ning silmaarst Anne Kase. Veebruaris lisandub kolmas perearst Tallinnast, kelle nime Kohila vallavanem Uku Torjus ei soostunud enne lepingu allakirjutamist ütlema. Siis on Kohilas kokku neli perearsti. “See annab inimestele võimaluse valida perearsti ja kes teab, kui on palju kliente, äkki tuleb mõni arst veel juurde,” ütles majaperenaine.
Hoone teisel korrusel on veel registratuur, protseduuride ruumid, puhketuba arstidele ja nõustamise ruum, kus töötavad valla sotsiaalosakonna inimesed. Hädavajaliku uuendusena on majja paigaldatud lift, mis viib teisele korrusele. Kõik ruumid on heledates toonides ja sisustatud uue mööbliga ning mõjuvad väga soojalt ja värskelt. “Pidulik avamine on veel ees ja teeme selle siis, kui kõik on sisse kolinud. Loodan, et tuleb sõbralik seltskond ja kõik saavad omavahel hästi läbi. See on põhiline,” lisas lõpetuseks Lea Kõiv.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare