13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSMärjamaa volikogu algatas vallavanemale umbusalduse avaldamise

Märjamaa volikogu algatas vallavanemale umbusalduse avaldamise

Katri Reinsalu

Laupäeval, 11. jaanuaril toimus Märjamaa volikogu erakorraline istung. Päevakorras oli arutelu Märjamaa gümnaasiumi olukorra üle.

Veel enne, kui aruteluga alustati, luges Villu Karu ette avalduse, millega algatati vallavanem Merlin Suurnale umbusalduse avaldamine. Põhjuseks asjaolu, et Suurna on kaotanud volikogu enamuse usalduse, sest ei täitnud eelmisel volikogu istungil talle tehtud ettepanekut Kalle Uusmaa kooli direktori kohale ennistada. Ühtlasi leidis Suurna oma vastuses volikogule, et volikogu on kahjustanud nii tema kui ka terve valla mainet. „ Sellise käitumisega on vallavanem kahjustanud Märjamaa vallavõimu mainet ja kaotanud usalduse Märjamaa vallavolikogu silmis ning ei ole vääriline Märjamaa vallavanemana jätkama,” luges Karu ette.
Avaldusele oli ettelugemise ajaks alla kirjutanud 12 volikogu liiget. Istungi jooksul lisandus veel üks allkiri.
Seejärel asuti arutama olukorda Märjamaa gümnaasiumis. Ettekande tegi Priit Kärsna, kes on alates 2. jaanuarist koolis direktori kohusetäitja.
„Kõik seisukohad on minu isiklikud seisukohad. Need ei kajasta Märjamaa vallavalitsuse ametlikke vaateid. Neid ei ole kellegi teisega läbi arutatud,” alustas Kärsna. Ta tõi välja mitmeid kitsaskohti, mida ta lühikese aja jooksul koolis tähele on pannud. Näiteks tõi ta oma ettekandes välja, et mitmed Kalle Uusmaale ette heidetud tegematajätmised on ametijuhendite alusel teiste töötajate ülesanded.
Teisalt tõdes ta, et majas oli põhiprobleemiks vähene suhtlus ja juhi soolod. „Aga samas teisi pabereid lugedes jäi mul mulje, et valla poolt anti ka direktorile korraldusi asju hästi kiirelt ära teha,” rääkis Kärsna. Ta tõi selle näiteks kooli kodukorra uuendamise, milleks anti aega seitse päeva. Kärsna leidis, et see ülesanne oleks vajanud nädalaid, arvestades, kui palju kooskõlastamist see vajab. Kärsna lisas, et mitmeid suuremahulisi ülesandeid oleks tulnud alustada hiljemalt kevadel, mitte suvel ega sügisel.
Kärsnalt küsiti, kas tema arvates saaks kooli kollektiivi minna endine direktor või on vaja uut inimest töötajate omavahelise usalduse ja koolirahu taastamiseks. Positiivse poole pealt ütles Kärsna, et töö koolis toimib hästi ja ta ei tunneta hetkel suuri pingeid. Olukord hakkab stabiliseeruma. Ta lisas, et küsimusele on keeruline vastata teadmata suhteid Uusmaa ja töötajate vahel. Kärsna tõi aga välja mõtte, et kui ametisse ennistamise korral direktorile tuge ei pakuta ja kõik jätkub vanaviisi, ei saa ka tulemus teine olla. Ka uue inimese ametisse nimetamisel on kahtlemata vaja tuge sisseelamiseks.
Kärsna on andnud lubaduse direktori kohusetäitjana jätkata kuni uue direktori ametisse nimetamiseni isegi juhul, kui see ei juhtu enne kevadet.
Kahe tunni jooksul arutati nii direktorit puudutavaid kui ka üldiseid kooliga seotud küsimusi. Vastuseid ja arvamusi jagasid Kärsna kõrval ka vallavanem Merlin Suurna ning haridusnõunik Raivo Heinaru.
Istungi lõpus luges volikogu esimees Urmas Kristal ette kirja, milles 13 volikogu liiget teevad ettepaneku korraldada järgmine erakorraline istung 16. jaanuaril. Päevakorra esimene punkt on vallavanemale umbusalduse avaldamine.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare