2.2 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
RSNÖFF pälvis Eesti Rahvamajade Ühingu tunnustuse

NÖFF pälvis Eesti Rahvamajade Ühingu tunnustuse

Helerin Väronen

Eesti Rahvamajade Ühing korraldas viiendat korda tunnustusürituse “Kaheksakand”, mille eesmärk on väärtustada isikute ja organisatsioonide panust ja tööd Eestimaa rahvamajade hüvanguks ning innustada neid jätkama sarnast tegevust.

Kogu Eestis esitati kokku 53 kandidaati kuues kategoorias. Aasta teo auhinnaga tunnustati aasta kultuuritegu kõige laiemas mõistes ning üheks nominendiks tunnistati eelmisel kevadel Raplas alguse saanud Naiste Ööde Filmifestival.
Raplamaa oli esindatud ka noore tegija kategoorias, millega tunnustatakse isikut vanuses kuni 35 eluaastat, kes tegutseb kultuurivaldkonnas, on uute ideede ellukutsuja ja aktiivne teostaja. Seal oli üks nominente kultuurifestivali “Särin” peakorraldaja Maili Metssalu.
2019. aasta koostööpartnerite hulgas oli ka Raplamaa kandlemeister Rait Pihlap.
NÖFF-i peakorraldaja Kat­rin Klaebo jaoks tuli kutse Mäetaguse rahvamajja, kus 22. jaanuaril tunnustusüritus toimus, tõelise üllatusena. Klaebo helistas isegi üle, et ega tegemist ole eksitusega, kuid selgus, et NÖFF-i oli aasta teo kandidaadiks esitanud Raplamaa rahvakultuurispetsialist Triinu Ülemaante, kes on rahvamajade ühingu liige.
Koos festivali suurtoetaja Siiri Tammega ning festivali kaaskorraldajate Andra Liibeku ja Siret Elmiga sõitis Klaebo Mäetagusele, kus rahvamaja saal oli paksult kultuurirahvast täis ning kõigi silmis säras vastu siiras tänu märkamise ja tunnustamise eest. Klaebo lisas, et sel õhtul tekkis juurde tohutult palju uusi mõtteid. Toredaks hetkeks Klaebo jaoks oli ka päevajuht Üllar Saaremäega kohtumine, sest temalt saadud innustus aitas NÖFF-i korraldamisele eelmisel aastal kõvasti kaasa.
Siret Elmile tegi aga suurt rõõmu, et teistesse kategooriatesse oli esitatud teisigi Rap­lamaa tegijaid. Eriti tihe seos on NÖFF-il Maili Metssaluga, kelle korraldatud “Särinal” koos naiskonnaga käiakse ning nüüd on Metssalu omakorda kaasatud ka NÖFF-i korraldusse.
Kaheksakandi-kujuline rinnaehe, mille Klaebo tunnustuse märgiks sai, tekitas juba omakorda uue idee. Klaebo arvates oleks tore, kui ühel hetkel oleks Raplamaa maamärgiks olev kaheksatahuline Okta Centrum NÖFF-i baas. Filmifestivali taga oleval ühingul Ettevõtlikud Naised Raplamaal on nüüdseks ligi 70 liiget ja kümne tegutsemisaastaga on kogunenud hulgaliselt materjali. Oleks tore, kui Okta Centrum oleks see paik, kus saaks seda materjali hoida ning NÖFF-i ettevalmistamise ajal tiimiliikmetega kohtuda. Ideaalne oleks Klaebo sõnul ka see, kui Okta Centrumis säiliks kinonäitamise võimalus. Aeg näitab, kas sellest ideest ka asja saab.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare