6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSRagne Rahuoja mängib sel hooajal viies eri liigas

Ragne Rahuoja mängib sel hooajal viies eri liigas

Mariliis Vest

Rapla tüdruk Ragne Rahuoja tegi sügisel oma elus kannapöörde ning alustas õpinguid pealinnas Audentese spordikoolis. Äsja 17-aastaseks saanud neiu tegeleb võrkpalliga ning käesolev hooaeg on olnud talle väga tempokas – ta mängib viies liigas, neist tugevaim on Balti liiga.

Alustasid sügisest õpinguid Audenteses, kuidas on sul siiani seal läinud? Mis on õpingute juures sinu jaoks kõige meeldivam, mis aga pisut keeruline?
Audenteses õppimine on siiani olnud oodatust kergem. Ehkki koolipäevad on pikad ja treeningkoormus peaaegu kahekordne, olen suutnud sellise rütmiga kohaneda ja tegelikult polegi see nii hull. Kõige meeldivam osa õpingute juures on tavapärasest erinev tunniplaan. Mulle sobib õppida stiilis kool-trenn-kool, päev möödub palju kiiremini ja tundides on kergem keskenduda. Kõige keerulisemaks pean õppimise jaoks aja leidmist, sest vaba aega on kooli ja trennide tõttu üsna vähe.

Kui keeruline-lihtne oli sinu jaoks kodust ära kolida ja hakata omapead elama ning uues seltskonnas olema?
Kodust ärakolimine ja omapead elama hakkamine oli minu jaoks üsna kerge. Olen harjunud laagrite ja võistluste tõttu pikemalt kodust eemal viibima ning ise hakkama saama, kuid eks väike koduigatsus tekib aeg-ajalt ikka. Suurt osa seltskonnast, kellega iga päev koos olen, tundsin juba varem ning õnneks olen suutnud ka uute inimestega kohaneda.

Sa mängid võrkpalli, kuidas ja millal selle spordialani jõudsid?
Tänu treenerist isale olen võrkpalli sisse juba sündinud. Käisin väiksena pidevalt isaga trennides ja võistlustel kaasas ning ilmselt sealt sain külge võrkpallipisiku.

Nagu olen aru saanud, mängid sa erinevates liigades. Selgita neid liigasid ning millist positsiooni kus mängid?
Jah, see hooaeg mängin tõesti viies erinevas liigas. Balti liigas ja naiste meistriliigas osalen Audentese SG/Noortekoondise koosseisus ning olen nurgaründaja. Balti liigas osaleb kokku 9 naiskonda Eestist, Lätist ja Leedust ning see on kõige tugevam liiga, mida mängin. Eesti naiste meistriliiga on tugevuselt järgmine ja seal on eesmärgiks medal.
Naiste esiliigat ning noorte võistlusi mängin K. Palusalu Spordiklubi võistkonnas ja seal olen vastavalt vajadusele mänginud kõiki positsioone. Mõlemas noorteklassis on hooaja jooksul kolm turniiri ja esiliiga annab võimaluse nende turniiride jaoks kogenud vastasega mängides täiendavat mängupraktikat saada.

Millises liigas või seltskonnas mängimist naudid sa ise kõige rohkem? Miks?
Kõige rohkem naudin mängimist Balti liigas ja U20 vanuseklassis. Balti liigas saame mängida endast tugevama vastase vastu, mis aitab nii võistkonnana kui ka igal mängijal eraldi areneda. Ühtlasi saame seal mängida pingevabalt. U20 vanuseklass seevastu pakub rohkem närvipinget ning annab võimaluse võidurõõmu tunda, mida Balti liigas veel eriti kogeda ei saa.

Millised on sinu arvates sinu parimad saavutused võrkpallis? Tean, et oled näiteks olnud rannavolles kahe vanuse Eesti meister.
Tulemuste poolest on minu parimateks saavutusteks Eesti meistritiitlid saali- ja rannavõrkpallis, kuid tiitlitest veelgi tähtsamad on minu jaoks võitudega kaasnevad emotsioonid. Aga võrkpall on siiski võistkonnamäng ja seega on minu saavutustes oluline roll ka võistkonnakaaslastel ja treeneritel.

Kas eelistad mängida saalis või liival?
Saalivõrkpalliga olen tegelenud palju rohkem kui rannavõrkpalliga ja seega tunnen end saalis mugavamalt, kuid rannavolle on pikale saalihooajale mõnus vaheldus ja pakub tihtipeale palju tugevamaid emotsioone. Seega kindlat eelistust mul ei ole

Mis sa arvad, mis on sinu tugevused võrkpallis?
Kogemus, keskendumisvõime ja emotsionaalsus ning mängu elementidest serv.

Kas oled endale seadnud eesmärke, kuhu sooviksid spordis jõuda? Millised need on?
Pikaajalisi eesmärke ma veel seadnud ei ole, esimeseks sihiks oleks ehk rahvuskoondis.

Võrkpall on mõneti ka seltskonnamäng. Kas suudad veel võrkpalli mängimist nautida lõbu pärast või on see nüüd sinu jaoks elustiil ja nii-öelda töö?
Ikka suudan. Elustiil on ta küll, aga samas tööks ei ole ma võrkpalli kunagi pidanud.

Kui peaksid vahetama võrkpalli mõne muu spordiala vastu, siis mis see oleks?
Ma polegi selle peale kunagi nii mõelnud, aga ilmselt oleks see mõni kergejõustikuala, näiteks odavise.

Millest sa unistad?
Unistan välismaal õppimisest ja mängimisest. Konkreetset riiki peas ei ole.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare