-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSRapla lõpetas aasta võidukalt

Rapla lõpetas aasta võidukalt

Rapla korvpallikool

Avis Utilitas Rapla korvpallimeeskond lõpetas 2019. aasta ametlikult 28. detsembril, kui võõrustas Tallinna Kalev/TLÜ-d. Paf liiga põhiturniiri teise ringi avamängust õnnestus Raplal võtta väga väärt võit numbritega 90:78.

Mäng oli läbivalt väga tasavägine. Esimesest rünnakust peale liiguti sisuliselt punkt punktis ning kumbki osapool teisele sentimeetritki ruumi anda ei soovinud. Esmalt oli see pigem külaliste käes, kes skoori suurendamist alustasid, ning ehkki Rapla pidevalt veidi maas (või vahel ka peal) oli, ei õnnestunud neid kuidagi ka kannult raputada.
Teine veerand jätkus endiselt tasavägiselt, kuid initsiatiivi võttis nüüd üle kodumeeskond. Umbes kolm minutit oli tempo endiselt punkt punktis, kuid siis lajatasid kaugelt järjest kaptenid Sven ja Rait ning seis Raplale 34:29. Umbes pooleteise minuti pärast oli tablool taas viik, 36:36. Siis oli Rapla kord tabloole sättida 47:41 ning Kalevi kord see sireeniks miinimumini vähendada – 47:46.
Kolmanda veerandi 10 mänguminuti jooksul oli suurim nähtud skoorivahe kohe veerandi esimesest rünnakust 3 punkti ning seegi edaspidi ei kordunud. Mõne punktiga olid vastased kordamööda peal ning ka veerandi lõpu skoor peegeldas olukorda hästi – 66:66. Kõike jäi otsustama neljas veerand.
Pea pool viimast neljandikkugi tundus, et täpselt nii tihedas rebimises meeskonnad oma paremuse ka välja selgitavad. Kolme minuti järel oli tablool kodumeeskonna poolt vaadates 70:68, veidi enam kui neli minutit algusest 72:68 ning veel minut hiljem 74:68. Nagu aga paistma hakkas, kujunes sellest välja Rapla lõpuspurt. Nüüd tundus tuju kindlas tempos langevat külalistel, sest Rapla edu suurenes iga rünnakuga ning pooleteise minutiga oli näha ka mängu esimest kahekohalist punktivahet, 80:70 Raplale. Ehkki Kalevi mehed püssi põõsasse ei visanud, ei õnnestunud vahet enam ka otsustavalt vähendada ning päris viimaste rünnakutega võttis Rapla enesekindluse toel veel veidi lisaks. Rapla väga valjuhäälne ja juubeldav kodupublik sai lõpusireeni kõlades rõõmustada väga olulise 90:78 võidu üle.
Avis Utilitas Rapla eest ladus vastastel korvid täis kaaskapten Sven Kaldre, kellelt 21 punkti, 6 lauapalli ja 1 blokk. Väga efektiivselt toetasid teda Montae Glenn harjumuspärase topeltduubliga, 15 p + 14 lp, ning meeskonna teine kapten Rait-Riivo Laane, 9 p + 10 rs + 4 vl. Meeskonna hiljutine täiendus Paulius Žalys andis oma panuseks 16 punkti, 2 lauapalli, 2 korvisöötu ning 2 vaheltlõiget. Kalevi ridades tegid parimad esitused Michael Buchanan, 21 punkti, 7 lauapalli, ning Karl-Johan Lips, 18 punkti, 8 lauda, 3 korvisöötu.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare