9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
KrimiRaplamaa päästjad reageerisid eelmisel aastal 406 väljakutsele

Raplamaa päästjad reageerisid eelmisel aastal 406 väljakutsele

Raplamaa Sõnumid

2019. aasta kujunes päästeametile Raplamaal töiseks. Aasta jooksul reageeriti 406 väljakutsele. Nende seas oli 115 tulekahju, milles hukkus kokku kolm inimest.
Eriti karmiks kujunes mullu sügisene aeg alates oktoobri lõpust. Hukkunutega tulekahjud toimusid 30. oktoobril Kaereperes ning 8. novembril Raplas Veetorni tänaval. Veel lahvatas 8. detsembril lausleekidesse Jõe külalistemaja Raplas. Võrdluseks saab välja tuua, et Hiiu-, Lääne- ja Järvamaal hukkunutega lõppenud tuleõnnetusi ei olnud.
Kaks suuremat tulekahju oli Raplamaal ka suvel. 18. juunil põles elumaja Kehtna vallas Põllu külas. 19. juunil süttis põlema kahekorruseline elumaja Rapla vallas Jaluse külas. Eluhoonetulekahjusid oli kokku 27. Nende tekkepõhjustena saab välja tuua, et kaheksal korral seisnes tulekahju põhjus elektriseadmetes või -paigaldites. Kahel korral tekkis tulekahju lahtise tule kasutamise tõttu ning seitsmel korral põhjustasid tulekahju hooldamata kütteseadmed. Oluline on ka välja tuua, et kahel korral tekkis tulekahju siseruumides suitsetamise tõttu.
Päästjad reageerisid loodusjõust põhjustatud õnnetustele (teele kukkunud puu, tormi tagajärjed, üleujutus) 146 korral. Samuti tehti koostööd teiste ametkondadega. Nii reageeris pääste politsei ja kiirabi abipalvetele 23 korral. Liiklusõnnetuste tagajärgi käisid päästjad likvideerimas 56 korral. Loomade päästmisel tuli päästjatel väljas käia 19 korral. Demineerimisalaseid väljakutseid oli Raplamaal 21.
Kodunõustamisi tegid päästjad ja ametnikud 2019. a kokku 939, neist 237 korral puudus kohustuslik suitsuandur, see oli valesti paigaldatud või ei olnud töökorras.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare