6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSRaplamaa saab maakonda tutvustavad postkaardid

Raplamaa saab maakonda tutvustavad postkaardid

Helerin Väronen

Veebruari teisel nädalal tuleb taas TourEst, kus ka Rapla maakond end tutvustab. Selleks ajaks plaanib RAEK valmis saada maakonda tutvustavad postkaardid.
RAEK-i projektinõustaja Reelika Vaabeli sõnul jõuti maakonna postkaartide ideeni paar kuud tagasi Raplamaa arendustöötajate koostöövõrgustiku kohtumisel, kus Kehtna valla arendusnõunik Varri Väli selle mõtte välja käis. Koostöövõrgustiku moodustavad Raplamaa kohalike omavalitsuste arendusnõunikud, avalike suhete spetsialistid, ROL-i, RAEK-i ja Raplamaa Partnerluskogu esindajad ning seda veab eest RAEK.
Kohtumisel lepiti kokku, et tehakse 16 postkaarti, millest pooled valivad välja vallad ise ehk iga vald 2 ja ülejäänud 8 valitakse koostöövõrgustiku kohtumisel salajasel hääletusel. Postkaartide projekti juhib RAEK ja rahastab Rap­lamaa Omavalitsuste Liit.
Objektidest ja tegevustest, mille üle maakonnas uhke ollakse, koostati eelnevalt loetelu ja 8 enim punkte saanud idee põhjal hakati fotosid otsima. Vaabel tõi välja ka, mida valmivatelt postkaartidelt näha saab. Näiteks võib sealt leida rabavaid rabavaateid, lennupikniku, klaasipuhumist, kultuurifestivali, keskväljakuid, kauneid sildu, hooneid ja sepatööd. Tänaseks päevaks on kõik vajalikud fotod olemas ning nende autorid on Lembit Michelson, Siim Solman, Tiina Gill, Romet Vaino, Seily Sõgel-Raid, Terje Atonen, Katrin Kruusimägi ja Herkki Olo. Postkaartide kujundamisega tegeleb Kehtna valla disainer Seily Sõgel-Raid.
Vaabel lisas, et maakonna postkaartidest saavad niinimetatud mainekingitused, mida vallad ja maakondlikud organisatsioonid saavad kinkida oma külalistele või ise kingiks kaasa võtta. Kui postkaardid valmis saavad, on neid võimalik soetada Rapla Turismiinfokeskusest ja valdadest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare