1.7 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSRaplamaal on sel aastal olnud 3 gripijuhtu

Raplamaal on sel aastal olnud 3 gripijuhtu

Kadri Paju

Alanud on periood, mil nakatutakse rohkem ülemiste hingamisteede viirushaigustesse, sh grippi. Eelmisel kolmapäeval andis Terviseamet teada, et grippi haigestumine kasvas aasta kolmandal nädalal 30 protsenti.

Raplamaal on sellel aastal registreeritud 3 laboratoorselt kinnitamata gripijuhtu, ehk varasemate aastate sama perioodiga võrreldes püsib haigestumine keskmiselt 25% madalam.
„Grippi haigestumine on tõusutrendis, eelnevate aastate kogemuste alusel võib oodata järgnevate nädalate jooksul gripihaigestumiste arvu kasvu,“ sõnas gripikeskuse peaspetsialist Olga Sadikova.
Terviseameti andmetel ringleb Eestis kolm gripiviiruse tüüpi ning kõigi vastu on võimalik end ka vaktsineerida.
Viimastel nädalatel on viirushaigustest palju tähelepanu pälvinud Hiinas leviv koroonaviirus. Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskuse (ECDC) hinnangul on koroonaviiruse kohaliku leviku risk väga madal. Seega on ka Eestis oht sellesse nakatuda vähetõenäoline. „2019-nCoV (koroonaviirus) on ennekõike riskipiirkonda reisimisega seotud oht,” ütles Sadikova ja soovitas haigestumise ennetamiseks järgida tavapäraseid hügieenireegleid ning vältida kontakti elusloomade või nende saadustega. „Vältida tuleb ka lähikontakti oletatava haigega ning pesta hästi tihti käsi,“ sõnas Sadikova.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare