9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSBong Eesti OÜ lõpetab märtsi lõpus tegevuse

Bong Eesti OÜ lõpetab märtsi lõpus tegevuse

Siim Jõgis

Ümbrikute valmistamisega tegelev ettevõte Bong Eesti OÜ lõpetab märtsi lõpus oma tootmistegevuse. Suuresti Soome ja Skandinaavia turule ümbrikke valmistav ettevõte tegutseb Kohilas ning praeguse seisuga on seal 47 töötajat.
Ettevõtte esindaja Merle Kullerkupp selgitas, et tegevus lõpetatakse, sest kontserni, mille üks osa on Bong Eesti OÜ, omanikud langetasid sellekohase otsuse.
“Inimesed on minu käest küsinud, kas Bong Eesti OÜ läks pankrotti. Ei läinud. Rahvusvahelise kontserni Bong omanikud otsustasid, et tegevus tuleb lõpetada,” rääkis Kullerkupp. Ta lisas, et nõudlus ümbrike järele on viimasel ajal olnud languses. Varem on 80-90 protsenti Bong Eesti OÜ toodangust läinud Soome turule (nüüdseks langenud umbes 50 protsendi peale) ning samuti on märkimisväärsed olnud Norra, Rootsi, Taani, Baltikumi ja Saksamaa turud.
Praegu veel käib ettevõtte tegevus tavapärases rütmis. “Töötame täie võimsusega märtsi lõpuni,” ütles Kullerkupp. Osa töösuhteid lõpevad märtsi lõpus ning üle poolte töötajatest jäävad ettevõtte palgale veel aprilli lõpuni, et hoone inventarist vabastada, koristada ja tegevus korrektselt lõpetada.
Aprilli lõpus on enamik töölepinguid lõppenud, mis tähendab, et alates mai algusest tuleb kõigil töötajatel leida uus tööandja. Kullerkupp rääkis, et ka selle küsimusega on aktiivselt tegeletud. Ühendust on võetud teiste Kohila piirkonna suurte tööandjatega nagu Kohila Vineer OÜ, Salutaguse Pärmitehas AS, Muoviura Eesti OÜ, KMT Majatehas ja Tallinna Pesumaja OÜ (uus omanik Lindström OÜ) ning inimesed on loodetavasti leidmas uued töökohad nende juures.
Ühendust on võetud ka Töötukassa Raplamaa osakonnaga, et nemad oleksid valmis olukorraks, kus järsult võib töötuid arvele juurde tulla. Osakonna juhataja Ilvi Pere ütles Raplamaa Omavalitsuste Liidu infotunnis, et selle olukorraga on arvestatud. Ta lisas, et 5. veebruari seisuga oli Töötukassa Raplamaa osakonnas arvel 780 töötut. Kokku on Rapla maakonnas 846 töötut, aga osa neist on arvel teistes osakondades. Pere avaldas lootust, et koos aprilli alguses saabuvate suvetöödega hakkab see number langema.
Bong Eesti OÜ alustas tegevust 2003. aastal ning Kohilas sai tootmistegevus alguse 2006. aastal, mil omandati Smead Eesti OÜ-lt töötav ümbrikuid tootev osakond. “Oleme tänulikud töötajatele, kes jätkavad meiega kuni lõpuni. Lõpetame ettevõtte tegevuse viisakalt ja seadusi järgides. Tegemist on vabatahtliku likvideerimismenetlusega osaniku otsusel. Kontsern otsustas lihtsalt viia tellimused üle teistesse tehastesse Rootsi, Poola ja Inglismaale,” rääkis Merle Kullerkupp.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare