4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
RSManivald Kasepõld pälvib Kaitseliidu kõrge teenetemärgi

Manivald Kasepõld pälvib Kaitseliidu kõrge teenetemärgi

Siim Jõgis

Kaitseliidu Rapla maleva liige Manivald Kasepõld pälvib Kaitseliidu kõrge teenetemärgi – Valgeristi II klass. Sealt edasi järgmine aste ehk Valgeristi I klass oleks juba Kaitseliidu kõrgeim aumärk, mille on pälvinud väga valitud inimesed.
Kokku jaguneb Kaitseliidu Valgerist kolmeks klassiks, millest III klass on Manivald Kasepõllul juba varasemast olemas. Vastavalt statuudile antakse Valgerist kaitseliitlasele eriliste teenete eest või eriti eeskujuliku või pikaajalise teenistuse eest Kaitseliidus. Selle organisatsiooniga oli Kasepõld seotud juba enne taasasutamist 17. veebruaril 1990. 23. märtsil 1990. aastal valiti Kasepõld Rapla Kaitseliidu esimeseks pealikuks. Pärast seda täitis ta Harju Kaitseliidu pealiku kohuseid. Alates 10. novembrist 1990 kuni 15. novembrini 1992 oli ta Kaitseliidu ülem.
Ta on kuulunud ka esimesse sõjajärgsesse Kaitseliidu keskjuhatusse ning vanematekogusse. Lühidalt öeldes – ta on näinud väga lähedalt terve organisatsiooni käekäiku taasasutamisest kuni tänase päevani, kui ta on jätkuvalt aktiivne Rapla maleva liige.
Kasepõld ütles, et otseselt üllatusena see tunnustus talle ei tulnud. “Loomulikult on selle üle hea meel. Olen Kaitseliiduga olnud seotud kolmkümmend aastat ja päris alguses ei olnudki teenetemärke. Nende peale ei osanud mõeldagi,” sõnas Kasepõld. Ta lisas: “Väga meeldiv tunne on. Hea meel, et minu tegevust märgati.”
Teenetemärgid antakse välja seoses Eesti vabariigi saabuva aastapäevaga. Kasepõld on seekord ainuke, kes Valgeristi II klassi märgi pälvib. Ühtegi Valgeristi I klassi märki seekord välja ei anta. Kätte saab Kasepõld selle teenetemärgi aprillis Rapla maleva aastapäeval. Lisaks on teenetemedalite saajate seas teisi Rapla maleva liikmeid. Teenetemedali III klassi pälvivad Rauno Vahimets ja Rebeka Grossfürst. Ka nemad saavad medali kätte maleva aastapäeval.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare