13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRaplamaa spordiakadeemia sai 25 000-eurose rahasüsti

Raplamaa spordiakadeemia sai 25 000-eurose rahasüsti

Siim Jõgis

Raplamaa spordiakadeemiast on unistatud juba mitu aastat. Nüüd on see unistus ühe sammu võrra lähemale tulnud, kui selgus, et Euroopa Sotsiaalfond (ESF) andis Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) taotlusele rohelise tule.

See tähendab, et ESF toetab Raplamaa spordiakadeemia projekti 24 965 euro ja 60 sendi ulatuses. ROL paneb sellele 5000 eurot omaosalust juurde ning nii küündib projekti kogu eelarve 30 000 euro lähedale. Raplamaa spordiakadeemia on tegelikult kogu projekti lühinimetus. Pikalt lahti kirjutades näeb see välja selline: “Rapla maakonna kohalike omavalitsusüksuste, haridusasutuste ja erinevate spordivaldkonnas tegutsejate ühise noortespordi koostöövõrgustiku kujundamine”.
Milline saab Raplamaa spordiakadeemia täpsemalt olema, sellele küsimusele hakatakse vastust otsima alates 1. aprillist, kui projekt ametlikult käivitub. Esialgne eelarve 30 000 eurot ongi ette nähtud selleks, et leida Rapla maakonna jaoks sobilik mudel. Visioon peab paika saama hiljemalt 2021. aasta 31. märtsiks. ROL-i arendusjuht Tavo Kikas ütles, et tegelikkuses loodetakse see paika saada tunduvalt varem.
Huvi maakondliku spordiakadeemia loomise vastu on üles näidanud mitmed huvigrupid. Nende seas on kõik neli Raplamaa kohalikku omavalitsust, maakonna spordiliit, Rapla gümnaasium, Kehtna kutsehariduskeskus, Rapla korvpallikool, Raplamaa jalgpallikool ja Raplamaa haigla. Samuti otsib ROL praegu konsultatsioonifirmat, kes kaasa aitaks. Eestis on olemas juba mitu spordiakadeemiat, kuid Kikas ütles, et kedagi kopeerima ei hakata ning Raplamaale plaanitakse teha midagi originaalset. Kokkuvõtlikult öeldes on nüüd aasta aega, et luua visioon sellest, milline saab olema Raplamaa spordiakadeemia.

Päris tühjast kohast seda rajama ei hakata. Eelmisel aastal taotlesid Raplamaa vallad toetust MATA (maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeede) projektist just spordirajatiste rajamiseks või remontimiseks. Iga vald sai toetust ühe spordirajatise tarbeks. Kehtna puhul oli see staadioni renoveerimine, Kohilas staadioni tartaankatte vahetus, Märjamaal ujula katuse vahetus ja Raplas Kesklinna kooli juurde kunstmurustaadioni rajamine. Tavo Kikas selgitas, et kõik nimetatud projektid on üks osa Raplamaa spordiakadeemia toimimiseks vajaliku taristu väljakujundamisest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare