7.2 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
RSÜlle Laasner pälvis sotsiaalministeeriumi tunnustuse

Ülle Laasner pälvis sotsiaalministeeriumi tunnustuse

Kadri Paju

Sotsiaalminister Tanel Kiik tunnustas 17. veebruaril Kadrioru Kunstimuuseumis toimunud pidulikul vastuvõtul 2019. aasta tegusamaid tervisedendajaid igast Eesti maakonnast. Rapla maakonnast pälvis tunnustuse Raplamaa Omavalitsuste Liidu rahvatervise ja turvalisuse spetsialist Ülle Laasner.


Tunnustamiseks esitas Ülle Laasneri Rapla maakonna tervisenõukogu, mille ROL edastas.
Ülle Laasner on Raplamaal tervisevaldkonda juhtinud üle 20 aasta. Ta on töötanud Raplamaa terviseedendajana 1999. aastast. Ülle eestvedamisel toimivad Raplamaal tugeva struktuuriga tervisedenduslikud võrgustikud, samuti on loodud ja uuendatud heal tasemel terviseprofiil. Rap­lamaalt pärit ettevõtmisi tervisedenduse valdkonnas võetakse eeskujuks ka teistes maakondades ning riigi tasandil. Ülle on teisi maakondi rahvatervise valdkonna arendamisel toetanud nii koolitustega kui ka kogemusi jagades.
Lisaks on Ülle algatanud ja olnud eestvedajaks mitmetele liikumistele maakonnas: inimeseõpetuse ainesektsioon, tervist edendavate koolide liikumine, Eesti Punase Risti Raplamaa Selts. Endise kehalise kasvatuse õpetajana on Ülle siiani seotud spordiga, juhtides Rapla Sulgpalliklubi Valge Hani.

Tunnustuse üle on Ülle Laasner rõõmus.

Sotsiaalministeerium tun­nustab tervisedendajaid alates 2012. aastast. Riikliku tunnustamise eesmärk on tõsta esile rahvastiku tervise edendamisse panustanud ja rahvatervise valdkonda arendanud inimesi ja organisatsioone igast maakonnast. Kohalikud omavalitsused said esitada tunnustamiseks nii üksikisikuid kui organisatsioone, kes panustavad inimeste tervise edendamisse oma igapäevase töö käigus, projektipõhiselt või vabatahtlikult.
„Inimeste tervise edendamisse panustavad Eestis igapäevaselt paljud inimesed nii oma põhitööga kui vabatahtlikult. Tervist mõjutavad nii meie geenid, igapäevased valikud kui ka ümbritsev keskkond. Seejuures on tervist toetava keskkonna kujundamisel, inimeste teadlikkuse tõstmisel ja hoiakute muutmisel, tervist toetavate valikute pakkumisel võtmeroll just kogukondadel ja paikkondadel – kohalikel omavalitsustel, tööandjatel, haridusasutustel, aga ka vabaühendustel,“ ütles sotsiaalminister Tanel Kiik. „Tervisedendajate tunnustamine ongi kutsutud ellu selleks, et me märkaksime kohalike inimeste ja organisatsioonide rolli ja tegevusi tervise edendamisel ning tõstaksime seda eeskujuks ka teistele.“

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare