6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSVana fassaadiga uues majas avas esimesena uksed Würth

Vana fassaadiga uues majas avas esimesena uksed Würth

Katri Reinsalu

Nädala alguses avas seni Kastani tänaval paiknenud kinnitusvahendeid, tööriistu ja hoolduskemikaale müüv kauplus Würth Raplas uksed uues asukohas Viljandi maanteel. Endise tellisetööliste maja asemel ehitas Expolio täiesti uue hoone, kuid taastas ajaloolise välisilme.

Üks silmapaistvamaid osasid ehitatud hoones ongi kindlasti selle fassaad. Vana maja lammutamisel koguti selle ehitamiseks kasutatud tellised kokku, puhastati ning kasutati fassaadi ja osa siseseinte ladumisel ära. Sekka on kasutatud ka uut punast käsitöötellist. „Eks käsitööd oli palju,” tõdes Expolio juhatuse liige Rene Heinsalu. Ta ütles, et mõte vanu telliseid kasutada tuli koostöös vallaarhitektiga. Ta lisas, et kindlasti oleks mõni alternatiivlahendus olnud lihtsam teostada, kuid vana maja hõngu säilitamine oli seda väärt. Tänase tulemuse teostamiseks pildistati vana maja enne lammutamist hoolega üles ning kasutati saadud pildimaterjali uue fassaadi loomisel. Heinsalu ütles, et pisut on küll aknapinda suurendatud, kuid suuresti on fassaad vana maja sarnane.
Hoone välitööd on tänaseks suuresti tehtud. Heinsalu ütles, et soojemate ilmade saabumisel asfalteeritakse ka ümbrus. Majas sees ei ole tööd veel lõppenud. Hetkel on käsil hoone teisel korrusel asuvate korterite ehitus. Heinsalu avaldas lootust, et eelmise aasta aprillis alanud ehitus jõuab aasta täitudes lõpule. Praegu tegeletakse korterite põrandate valamisega ning vaheseinte ehitamisega. Hein­salu ütles, et kätte hakkab jõudma Expolio peamine leib ehk siseviimistlustööde tegemise aeg.
Hoonesse tuleb üheksa kahe- ja kolmetoalist korterit. Eksklusiivsem neist on ruumikas kahel korrusel asuv kolmetoaline korter, mis on varustatud katuseterrassiga. Nii mõnigi korter on endale juba omaniku leidnud ning ehitatakse lõplikult valmis juba vastavalt uue omaniku soovidele. Kuigi huvi on olemas, tekitab mõnevõrra probleeme asjaolu, et Rapla kinnisvaraturul pole ammu uusi kortereid olnud. Nende hind on olemasolevatega võrreldes kallim ning pangast laenu taotlemine huvitatud isikutel keeruline.
Heinsalu rääkis, et majja on planeeritud kaks äripinda. Esimene neist täitus selle nädala alguses. Teise pinna osas on leping sõlmitud erinevaid voolikuid ja liitmikke müüva poega Hydroscand AS, kes peaks end sisse seadma tänavu suvel.
Piduliku avamise korraldab Würth oma klientidele märtsikuus. Selleks ajaks on nad ise sisse elanud ja asjad lõplikult paika sättinud. Poe uksed on aga nädala algusest alates avatud ja esimesed kliendidki on neid juba üles leidnud. Reaktsioon on positiivne olnud, sest kolimise tulemusel sai pood uue ja ligi kaks korda suurema pinna. Suurem pind tähendab ka seda, et tootevalik on märkimisväärselt suurem. Varasema umbes 4000 toote asemel on nüüd valikus 6300-6400 toodet. Uut pinda otsiti tegelikult juba viimased viis aastat ja saadud lahendusega on Würth vägagi rahul.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare