6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSGregor Ilves naudib korvpalli keskmes olemist

Gregor Ilves naudib korvpalli keskmes olemist

Mariliis Vest

Tõenäoliselt teavad paljud Raplamaa korvpalli armastavad inimesed, et selle noormehe seljal ilutseb number 14. Vähem teada tõde on vahest see, et 21-aastane Gregor Ilves, kes on täielikult pühendunud spordile ning mängib Avis Utilitas Rapla ridades, alustas korvpalliga juba viieaastaselt.

Kui kaua oled sa Avis Utilitas Raplas mänginud? Kuidas sai üldse sinu jaoks alguse meeskonnas mängimine?
Praegu on mul käsil neljas hooaeg Rapla esindusmeeskonnas. Esimest korda sain võimaluse meeskonnaga trenni teha hooajal 2015/2016 ja sellest järgmisel aastal sain juba meeskonna täieõiguslikuks liikmeks.

Kuidas üldse korvpallini jõudsid?
Olen vaat et sündinud kossutossud jalas, enam ei oskakski teistmoodi. Viieaastaselt läksin esimest korda Rapla korvpallikooli trenni. Kui teised läksid lasteaias magama, siis mul vedas ja sain hoopis kossu mängima minna. Sellest ajast peale on mul olnud õnn olla Rapla korvpallikooli pereliige.

Lugesin, et ka teised klubid on sinu vastu huvi tundnud. Kes täpsemalt ning miks otsustasid siiski koduklubi juurde jääda?
Huvi tunti, aga otsustasin ikkagi Rapla kasuks. Sel hetkel tundus Rapla parim variant, et ennast veelgi tõestada.

Milline on olnud sinu arvates sinu eredam hetk korvpallikarjääris?
Meeldejäävaid hetki on olnud palju, alates noorteliigast kuni meeskonnaga mängitud hooaegadeni välja. Kindlasti on meeles kõik väljateenitud medalid, aga ka üksikud hetked mängudest. Näiteks kui esimest korda meistriliigas väljakule jooksin.

Kuhu pürgid?
Praegusel hetkel soovin käimasoleva hooaja edukalt lõpuni mängida, endast parima anda ja siis vaatab edasi.

Kes on sulle eeskujuks? Näiteks laiast maailmast või miks mitte keegi meeskonnast.
Noorena, kui alustasin, oli endine Rapla meeskonna mängija Andre Pärn, praegusel hetkel ei oskagi kedagi juurde lisada. Häid mängijaid, kelle tegemistega olen kursis, on palju, aga otsest eeskuju ei oska välja tuua.

Mis sind korvpalli juures enim köidab?
Naudin kõige selle keskmes olemist. Kõik väljakult saadud emotsioonid, tiimikaaslased, fännide kaasaelamine on põhjus, miks ma naudin seda, mida ma teen.

Kuidas end sel hooajal tundnud oled? Kas oled saanud piisavalt endast anda või sooviksid enamat?
Alati saab paremini, aga üldplaanis tunnen end iga päevaga enesekindlamalt.

Milline näeb välja sinu nädal?
Iga nädal on veidi erinev, aga üldiselt on esmaspäeval, teisipäeval ja neljapäeval kaks trenni päevas, millest hommikul on üldfüüsise treening ja õhtul meeskonnaga saalis trenn. Kolmapäeval tegeleme skills workout’iga (e.k individuaaloskuste trenn). Reedel vaatame enne mängu taktikalise osa üle. Laupäev on tavaliselt mängupäev, hommikul enne mängu teeme ka kerge viskamise ja videokoosoleku. Pühapäev jääb sel juhul puhkepäevaks ja igaühel on võimalus teha omi asju.

Mis sind motiveerib korvpalliga tegelema?
Mind motiveerivad inimesed, kes meile saali kaasa elama tulevad. Head tulemused isiklikult ja meeskondlikult annavad palju juurde. Ja eriti olulised on mulle lähedased, kes mind alati toetavad ja panevad mind pingutama maksimaalselt.

Kas oled mõelnud ka kunagi välismaale mängima minna?
Olen selle peale mõelnud, ükskord tahaks selle plaani ellu viia.

Kuidas tunned end kodupubliku ees mängides? Kas see lisab sulle pinget või vastupidi, annab enesekindlust?
Esimestel hooaegadel võttis suure publiku ees mängimine käe värisema küll. Mida aeg edasi, seda kindlamana ennast Raplas mängides tunnen. Raplas on fännid heas mõttes ,,hullud“ ja toovad meeskonna jaoks seda vajalikku lisaenergiat väljakule.

Mida pead oma tugevuseks ning mis sa arvad, mis vajaks veel arendamist?
Ei hakka vastaste elu liiga lihtsaks tegema, jätan selle igaühe enda otsustada.

Millest sa unistad spordis?
Ma ei ole suur unistaja, tahan kõike lihtsalt võimalikult hästi teha. Korvpalliga tegelemist näen ka kaugemas tulevikus.

*

Avis Utilitas Rapla mänedžer Jaak Karp:

Gregori kohta võib öelda, et ta on sportlasena iga treeneri unistus. Ma ei ole teda ise treeninud, aga tunnen, et võin seda kinnitada kõikide treenerite nimel, kes temaga on pidanud tegelema. Ta on Rapla korvpallikoolis käinud ligi 15 aastat ja ma ei ole veel kuulnud, et tema pühendumuse, töökuse ja suhtumisega kunagi mingeid probleeme oleks olnud. Ta on edasipüüdlik, hoolas ja hea südamega noor mees. Ta on üks nendest inimestest, keda tõeliseks „viieliseks“ saab kutsuda. Õnneks ei takista see tal olla väljakul kompromissitu võitleja. Kõik, kes meie meeskonda lähemalt jälgivad, on kindlasti märganud, et Gregor on mängija, kes alati kõik väljakule jätab. Mõnikord tuleb ta vahetusse lausa taarudes, nii et ma olen muretsenud, kas ta vahetusmängijate pingini üldse jõuab.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare