6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArtikkelKas digi tik või mehaaniline tak?

Kas digi tik või mehaaniline tak?

Siim Solman

Olid ajad, kui kaasaskantav kell oli pigem luksusese ja staatuse peegeldus. Polnud midagi uhkemat kui keti otsas rippuv graveeritud uur, mille kaane all omakorda kirjas elu moto, kallima foto või lihtsalt õnnitlus.

Käekell hakkas laiemalt levima 1920-ndatel aastatel ja on läbi teinud tohutu evolutsiooni, kuid üldjoontes tiksub käekella südames ikka selsamal DNA-l toimetav süda.
Miks ma siin lehe tagaküljel räägin käekelladest, kui maailmas on hetkel väga keerulised ajad? Seda kahel põhjusel. Esiteks aitab see kasvõi hetkeks mõelda millelegi muule ja teiseks – käekellad on mu kirg ja miks mitte seda teiega jagada. Olgu ajad maailmas millised tahes, ajataju aitab meil hoida ikka ainult kell.
Hetkel on vist asjad nii, et rääkides kellast, räägime põhimõtteliselt nutitelefonist, sest lisaks kõigele muule täidab see lahutamatu kaaslane ka kella funktsiooni. Olles ise totaalne käekella fänn, teeb see mind pisut kurvaks, sest nutitelefon ajanäitajana on kuidagi tuim, kohmakas ja elutu.
Tänapäeval on käekella nime all võimalik soetada endale väga põnevaid seadmeid. Uusimad nutikellad on juba ise kompaktsed nutitelefonid oma võimsate näitajate ja võimalustega. Siikohal pean tunnistama, et mina kuulun igal juhul sinna paati, kus mehaaniline tak on südantsoojendavalt mõnusam kui digi tik.
Pole midagi ägedamat kui stiilne, seieritega, tiksuv käekell. Kuidagi raske on kodust hommikul väljuda ilma käekellata. Seepärast olen endale varunud käekellad, mis paitavad silma. Tõsi, ei ole ma endale soetanud ühtegi megakallist käekella, aga see pole ka eesmärk omaette. Kõige kallimad ongi vahest nutikellad, mis on selgelt vähemuses.
Käekell on oma comback’i tegemas ja aina rohkem on ka tänavapildis näha, et inimesed kannavad väga ägedaid ajanäitajaid. “Mis kell on?” küsib hääl su kõrval. Mispeale teed sa klassikalise randmesirutuse ja varruka serva alt ilmub nähtavale su lahutamatu kaaslane – käekell. On ka muidugi see teine võimalus: nööpida lahti jope, otsida püksitaskust see suur ja kohakas nutiseade, vajutada nuppu, et näha kella, ja pärast läbida kogu protseduur tagurpidi.
Leia endale just see oma käekell. Käekell on stiilne, mugav, äge aksessuaar ja lisab isikupära.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare