11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKohila Südameapteek ja Rapla Benu apteek tegutsevad selle nimel, et jätkata

Kohila Südameapteek ja Rapla Benu apteek tegutsevad selle nimel, et jätkata

Stina Andok

Apteegireformiga seonduvalt on tulnud apteekidel viia end uute nõuetega vastavusse. Praeguseks hetkeks vastab Raplamaa üheksast apteegist nõuetele seitse.

Kohila Südameapteegi ja Rapla Benu osas ei ole veel kinnitust saabunud, kuigi mõlemad on kinnitanud, et on võtnud eesmärgi jätkata.
Ravimiameti kodulehel on kõigile vaatamiseks loodud kaart, millel on välja toodud kõik Eestis tegutsevad apteegid ning on märgitud, kas apteek vastab ettenähtud nõuetele või mitte. Raplamaal on üheksast tegutsevast apteegist kahe puhul märge, et ei vasta nõuetele, mis võimaldaks neil tegutseda ka pärast 1. aprilli. Need apteegid on Kohila Südameapteek ja Rapla Benu apteek Hariduse tänaval.
Südameapteekide keti omaniku Pharma Holding OÜ juhatuse esimees Risto Laur kinnitab, et Kohila Südameapteek jätkab apteegiteenuse osutamist ka pärast 1. aprilli. Nõuetele vastavuse osas oli probleemiks omandiküsimus, kuid Lauri sõnul on sellega praeguseks asi korras: „Oleme sõlminud proviisor-ettevõtjaga frantsiisikoostöö.” Vajalikud dokumendid on Ravimiametile esitatud ning on lootust, et kui Ravimiamet on jõudnud neid dokumente menetleda, muutub ka pilt kodulehel oleval kaardil.
Rapla Benu apteegi saatust kommenteeris Benu Apteek Eesti OÜ tegevjuht Kaidi Kelt: „Benu tegutseb selle nimel, et Raplas apteegiteenus ei katkeks.” Eesmärgiks on seatud viia sisse muudatusi, et apteek vastaks nõuetele ning saaks ka pärast 1. aprilli edasi toimetada. Ehk et on lootus selle nädala jooksul, mis on veel ettenähtud tähtajani jäänud, näha muutust kaardil ka Rapla Benu apteegi osas.
Apteegireformist tulenevalt võivad alates 1. aprillist 2020 edasi tegutseda apteegid, mis vastavad järgmistele nõuetele: üldapteegi enamusosalus peab kuuluma proviisorile, kes võib olla seotud kuni nelja apteegiga ning peab ühes neist ka juhatajana töötama; üldapteegi tegevuse üle puudub valitsev mõju ravimite hulgimüüjal, tootjal või tervishoiuteenuse osutajal; üldapteegil ei saa olla haruapteeke linnades, kus on üle 4000 elaniku.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare