0.5 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSRapla haigla on koroonaviiruseks valmis

Rapla haigla on koroonaviiruseks valmis

Kadri Paju

Riigihaldusminister Jaak Aab soovitab kohalikel omavalitsustel valmis olla koroonaviirusega tegelemiseks.

Aabi sõnul tuleb aegsasti valmistuda juhuks, kui viirus hakkab levima riigisiseselt, ning saatis kohalikele omavalitsustele kirja, kus palus vaadata üle kriisiolukordadeks valmistumise kavad ja igapäevased tegevused, mis tagavad elanike turvalisuse ning kaitstuse.
„Rapla haiglal on valmisolek koroonaviirusega tegelemiseks olemas,“ ütles Raplamaa Haigla juhataja Pille Mukk. Terviseameti riskihinnangu järgi on koroonaviiruse Eestisse sissetoomise risk kõrge, kuid kohapealse leviku risk madal tingimusel, et rakendatakse asjakohaseid haiguse ohjamismeetmeid. Asjakohase ja õige info saab terviseameti kodulehelt.
Seoses märgatava haigestumise tõusuga hooajalistesse respiratoorsetesse viirusinfektsioonidesse, sh grippi, ei saa alates 6. märtsist külastada Raplamaa Haiglas haiglaravil olevaid patsiente. „Külastamispiiranguga soovime piirata nii patsientide kui ka nende lähedaste nakatumisohtu,“ sõnas Pille Mukk.
Pakkide ja väikesaadetiste toomine patsientidele on lubatud, kuid need tuleb jätta haigla erakorralise meditsiini osakonda, kust need toimetatakse edasi haiglaravil olijatele. „Pakile palume korrektselt peale märkida patsiendi nimi ja osakond,” toonistas haigla juht. Haigla infektsioonikontroll jälgib tekkinud olukorda ja uutest muudatustest antakse avalikkusele teada.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare