6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSRaplamaal on koroonaviirus tuvastatud kahel inimesel

Raplamaal on koroonaviirus tuvastatud kahel inimesel

Siim Jõgis

Viimase nädala jooksul on regulaarselt koos käinud Raplamaa kriisikomisjon, milles on seitse liiget.

Need on kõigi nelja valla (Kehtna, Kohila, Märjamaa, Rapla) juhid ning lisaks kohaliku politsei, päästeameti ja kaitseliidu pealikud. Nendelt pärineb ka info, et teisipäeva, 17. märtsi seisuga on Raplamaal tuvastatud koroonaviirus kahel inimesel.
Esimene kinnitus koroonaviiruse registreerimise kohta Raplamaal saabus pühapäeva, 15. märtsi õhtul. Siis sai selgeks, et COVID-19 viirus on tuvastatud ühel Märjamaa mehel. Raplamaa kriisikomisjoni esimees Indrek Kullam rääkis, et kuna kõnealune mees on koos oma perega tugevas karantiinis, siis on väga võimalik, et sama haigus on ka tema pereliikmetel.
Teine teade kinnitust leidnud koroonaviiruse juhtumi kohta Raplamaal saabus teisipäeva, 17. märtsi hommikul. Indrek Kullam ütles, et ta ei oska esialgu täpsemalt öelda, mis piirkonnas see juhtum aset leidis. Samas on selge, et kui on kaks kinnitust leidnud juhtumit, siis võib selle numbri korrutada julgelt kahe või kolmega sõltuvalt sellest, kui palju inimesi on leibkonnas. Kuna paljud inimesed käivad tööl Tallinnas ning sõidavad edasi-tagasi, on viiruse „importimise“ võimalus Raplamaale üsna suur.
Raplamaa valdadest kõige häiritum on töökorraldus Märjamaa vallavalitsuses. Kuna seal ei olnud teada viiruse tegelik levik, saadeti suur osa vallavalitsuse töötajatest kodukontorisse. Samuti on sealset maja korralikult desinfitseeritud. Kui see kõrvale jätta, toimib Kullami sõnul teiste vallavalitsuste töö kenasti. Valdade koduleheküljed internetis jagavad operatiivset infot asutuste lahtiolekute kohta. Raplamaa kriisikomisjoni järgmine kokkusaamine on kolmapäeval, 18. märtsil. Üldiselt saadaksegi kokku üle päeva. Lähikontakti vältimiseks viiakse neid läbi Skype’i vahendusel.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare