6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSHeiki Hepner: Ettevõtete likviidsus on praegusel ajal ülioluline

Heiki Hepner: Ettevõtete likviidsus on praegusel ajal ülioluline

Siim Jõgis

“Inimeste elu ja tervis on loomulikult kõige olulisem, aga paralleelselt tuleb mõelda ka majanduse käekäigule,” sõnas Riigikogu liige Heiki Hepner. Ta lisas, et ettevõtete likviidsuse hoidmine ja tagamine on praegusel ajal ülioluline.

Praeguseks hetkeks on välja käidud Töötukassa ja KredExi toetusmeetmed ettevõtetele, kuid Hepner avaldas lootust, et neile tuleb lisa. Hepner rääkis, et Riigikogu koalitsioonis on Eesti majandust abistavad meetmed olnud arutluse all pidevalt ning samuti rahandusministeeriumis. Hiljuti olid need päevakorras näiteks maaelukomisjoni istungil, mille liige Hepner ise on. Ta ütles, et ettevõtteid toetavate meetmete tervikpilti ei ole praegu veel silme ees kellelgi. Küll aga on selge nii palju, et Töötukassale saab hakata taotlusi esitama toetuse maksmiseks pärast 6. aprilli.
KredEx hakkab esimesi kriisimeetmeid pankade kaudu rakendama alates käesolevast nädalast. Hepner rääkis, et ideaalse stsenaariumi kohaselt jõuab valitsus täiendavate meetmete osas kokkuleppele eesoleval neljapäeval, 2. aprillil. Seejärel jõuaksid need Riigikogu liikmete ette, kus need peaksid läbima paari nädala jooksul nii esimese, teise kui ka kolmanda lugemise, enne kui need lähevad käiku. Küsimusi on praegu veel õhus mitmeid, näiteks see, kas kõigist toetustest moodustub üks tervikpakett või jaotatakse need mitme osa vahel. “Loodetavasti saab asjad võimalikult kiiresti liikuma, sest nagu öeldud, ettevõtete likviidsus on praegusel ajal ülioluline,” sõnas Hepner.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare