9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSAasta sotsiaaltöötajaks valiti Väino Maasalu

Aasta sotsiaaltöötajaks valiti Väino Maasalu

Helerin Väronen

Rahvusvahelisel sotsiaaltöötajate päeval tunnustab Eesti Sotsiaaltöö Assotsiatsioon (ESTA) igal aastal parimaid sotsiaalala töötajaid. Sel aastal lükkus tunnustusüritus eriolukorra tõttu küll edasi ja toimus 20. mail hoopis videosilla vahendusel. Kokku esitati 13 kategoorias kandidaate 80. Kõige enim oli kandidaate “Aasta sotsiaaltöötaja 2019” tiitlile (17), mille laureaadiks nimetati Kohila valla sotsiaalnõunik Väino Maasalu.

Peaaegu 18 aastat on ta panustanud omavalitsuse sotsiaalhoolekandesüsteemi ümberehitamisse- ja harimisse. Maasalu iseloomustuses toodi välja, et tema jaoks on tähtis tervis ja ta on üks Südamenädala eestvedajaid. Tänu tema toele loodi ka valla tervisekeskus, mis koondab endas mitmeid tervise ja sotsiaaltööga seotud spetsialiste. Kolleegid iseloomustavad teda kui positiivset, rõõmsameelset, usaldusväärset, sihikindlat, abivalmit, innustavat ja hea empaatiavõimega inimest, kes jääb rahulikuks ka pingelistes olukordades.

Maasalu enda sõnul on tema tööde tulemuste taga hea koostöö vallavalitsuse ja volikoguga. Ja see ei kehti vaid nüüd tervisekeskuse puhul, sotsiaalsfääri panustamine on iseloomulik olnud ka varasematele vallavalitsuste ja volikogude koosseisudele. “Sotsiaaltööd tehes peabki olema hea meeskond ja hea kollektiiv, muidu lihtsalt ei ole see võimalik. Ma võin siiralt öelda, et Kohilas on alati sotsiaalsfääri hinnatud ja seda, mida oleme püüdnud teha, on alati tunnustatud ja sellega on arvestatud,” sõnas Maasalu.

Järgmine suurem töö sotsiaalvaldkonnas ootab Maasalut eest seoses vana vallamajaga, mida soovitakse muuta multifunktsionaalseks sotsiaaltöö keskuseks. MTÜ Kohila Turvakeskuses osutab seal küll juba teenuseid, kuid tahaks oma tegevust siiski laiendada, nii et Maasalu ülesandeks on nende toetamine, et kõik teenused saaks ühte majja koondatud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare