6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSA’la Rapla kohvik otsib uut rentnikku

A’la Rapla kohvik otsib uut rentnikku

Katri Reinsalu

Eelmisel nädalal kuulutas Rapla vald välja konkursi Rapla kultuurikeskuse kohvikuruumidele uue rentniku leidmiseks. A’la Rapla kohvik-resto avamisest alates oli toitlustuse eest hoolt kandnud Artur ja Catering OÜ koostöös Kenneth Koosmaga.

Kultuurikeskuse juhataja Age Rebel selgitas, et senine rentnik on lepingu üles öelnud. Vallavalitsuse 13. aprilli istungil arutati Artur ja Catering OÜ taotlust peatada rendimaksed. Tulenevalt eriolukorrast vähendas kohvik oma lahtiolekuaegu. Arutelu käigus asus vallavalitsus aga seisukohale, et kuna kohviku ruumid ja seadmed on kasutuses, ei ole rendimaksete peatamine täies ulatuses õigustatud. Vallavalitsus tuli taotlusele pooleldi vastu, vähendades aprillist juuni lõpuni ruumide renti ja inventari kasutusrendi tasu poole võrra. Sellest hoolimata on Artur ja Catering OÜ avaldanud soovi leping lõpetada.
„Lühidalt ütlen, et ma lihtsalt annan alla,” ohkas Artur ja Catering OÜ omanik Kaja Asuküla raskelt. Alles mõni aeg tagasi oli ta optimistlik, et hiljemalt jaanipäevaks oleks kohvik jõudnud punkti, kus alustamiskulud oleksid olnud tasa teenitud. „Siis tuli koroona,” ohkas Asuküla uuesti.
Otsus lepingust loobuda ei tulnud kergelt. Enne A’la Rapla kohvikut pidas Asuküla kaheksa aastat kultuurikeskuses Galerii kohvikut ja maja on talle armsaks saanud. Aeg on aga keeruline ja raske on öelda, millised on õiged otsused, sest keegi ei tea, millal tavapärane elu täies mahus taastub.
Asuküla kinnitas, et kuuldused koostöö lõppemisest Kenneth Koosmaga vastavad tõele. Põhjus on samuti seotud eriolukorraga. „Me ei saa kahekesi juhtida pooltühja kohvikut,” lausus ta. Poleks koroonaviirust tulnud, oleks ka koostöö tema sõnul jätkunud. Üheksast töötajast on alles veel neli. Naine rääkis, et väikeses kohas on raske inimesi koondada ja neile silma vaadata. „Tean nende peresid ja tean nende lugu,” lisas ta.
Asuküla tõdes, et oleks vallavalitsus rendimaksed täielikult peatanud, oleks tal ehk teised mõtted. Kuna seda ei tehtud, siis ei näe ta täna A’la Rapla kohviku jaoks teed sellest olukorrast välja. Et üldse oma tegevust jätkata, on Asuküla otsustanud praegu Arturi Trahterile keskenduda. Viimaste nädalate põhjal ütles ta, et trahteri käive on kohviku omast poole suurem. See ei ole muidugi garantii, et keerulisest olukorrast välja tullakse, aga see on tee, mille Asuküla on otsustanud praegu valida.
Aega uue rentniku leidmiseks ei ole kuigi palju. Pakkumisi ootab vald selle nädala reedeks ning otsus plaanitakse teha hiljemalt 20. maiks. Otsuse langetamisel arvestab vald nii pakkuja visiooni, eelnevat kogemust kui ka pakutavat rendihinda.
Rebel rääkis, et ruumid vabanevad 1. juuniks ning kultuurikeskuse soov on, et suvel oleks majas toimiv kohvik. Ideaalis saaks uus rentnik kohe ruumide vabanedes end sisse seadma asuda.
„Kultuurikeskuse kohvikus on olemas kaasaegne köögiinventar ning sisustus ja seega on ka uuel rentnikul ehk lihtsam ja kiirem alustada,” ütles Rebel. Samas sõltub palju ka sellest, kes hanke võidab ja kas tal on vaja näiteks personali otsima asuda. Seega ei saagi praegu kindlalt öelda, kas juuni algusest jääb kohvik mõneks ajaks suletuks või mitte.
„Oleme optimistid ning loodame, et Rapla linna renoveeritud kultuurikeskusesse ja keskväljaku äärde on huvilisi mõnusa ja hubase kohviku pidamiseks,” rääkis Rebel ning lisas, et talle on paar inimest seoses kohvikuga juba helistanud.
Hange on aga hea võimalus kultuurikeskuse toitlustusse puutuv uuesti üle vaadata. „Miljöö ja kohviku nimi jääb,” ütles Rebel ning lisas, et kõige muu osas on nad avatud uuendustele ja põnevatele mõtetele.
Eriolukorrast tulenevalt on paljudel toitlustuskohtadel keerulised ajad. Mis annab julgust uskuda, et uuel kohvikupidajal juunikuust alustades kohe raskusi ette ei tule? „Hetkel on paljudel ettevõtetel keerulised ajad. Kandideerija peab hindama oma riske ning korraliku äriplaani koostama,” vastas Rebel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare