7.7 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSArstlikud komisjonid tuli ajutiselt üle viia Tallinnasse

Arstlikud komisjonid tuli ajutiselt üle viia Tallinnasse

Siim Jõgis

Eriolukorrast tingitud kitsenduste tõttu on Raplamaa kutsealustel tulnud sõita ajateenistuse arstlikku komisjoni Tallinnasse. Kaitseressursside ameti avalike suhete nõunik Anne Osvet selgitas, et tegemist on ajutise meetmega ning mõeldud nendele kutsealustele, kes soovisid vabatahtlikult astuda ajateenistusse käesoleva aasta juulis.

Osvet rääkis, et paljud kutsealused andsid Kaitseressursside ametile märku, et nad soovivad astuda ajateenistusse tänavu juulis, kuid neil on arstlik komisjon läbimata. Selliseid kutsealuseid oli ka Raplamaalt. Riigis kehtinud eriolukorra tõttu aga ei saanud komisjone tavapäraselt läbi viia.
“Me alustasime teistsuguse korra järgi arstlike komisjonide tegemist veel eriolukorra kehtimise ajal alates 11. maist. Eeskätt vabatahtlikult ajateenistusse astuvate kutsealuste teenindamiseks hakkasime eelmisel nädalal Tallinnas ja Tartus komisjone tegema,” rääkis Osvet. Raplas kohapeal ei saanud seda teha, sest väiksemad haiglad ja tervishoiuasutused alles alustasid plaanilise raviga ja nende koormus oli ja on suur. Küll aga said kutsealused Rapla haiglas ära teha esmased terviseuuringud ja analüüsid. Komisjoni tuleb paraku praegu veel küll Tallinna sõita.
Samas on aga leevenduseks see, et kutsealused on kellaajaliselt jaotatud pooletunniste vahedega kogu päeva peale ja aega kulub komisjoni läbimiseks vähem kui vanasti. Ka kutsutavate arv on maksimaalselt kuusteist. Osvet ütles, et väiksemate tervishoiuasutustega peetakse läbirääkimisi, et jõuda kokkuleppele arstlike komisjonide jätkamise osas kohapeal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare