14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSERGO pakub asendusauto asemel jalgratast

ERGO pakub asendusauto asemel jalgratast

Kindlustusselts ERGO väljastas 22. mail pressiteate, et ettevõte pakub sel suvel eraisikutest kaskokindlustuse klientidele võimalust võtta vajadusel asendusauto asemel kasutamiseks jalgratas, mis jääbki inimesele päriseks.

ERGO pakub asendusauto asemel jalgratast kuni augusti lõpuni klientidele, kelle sõiduk viibib parandusest vähemalt viis päeva. Ühel kindlustusvõtjal on võimalik valida kampaania raames üks jalgratas ja üks kiiver olenemata sellest, kui palju tal kampaania perioodil 18.05.2020-31.08.2020 (või kuni jalgrattaid jätkub) kahjujuhtumeid tekib.

Kliendile antakse võimalus valida omale jalgratas ette antud valikutest. Valikus on kaks ratast ja üks kiiver.Jalgratta kättesaamine toimub Hawaii Expressi Pirita, Kristiine, Viimsi, Rakvere, Lõunakeskuse, Võru, Viljandi või Haapsalu kaupluses, vajadusel toimetatakse ratas kindlustusvõtjani kulleriga.

ERGO transpordikahjude osakonna juht Raido Orulaid selgitab, et jalgratas on tervislik ja keskkonnasõbralik valik, mistõttu soovitakse seda propageerida transpordivahendina. Alanud algatusega tahab ERGO anda oma panuse looduse hoidmisele.

ERGO kahjukäsitlusstatistika kohaselt juhtub õnnetus iga 20. liikluskindlustuse kliendiga. Sõiduki taastamiseks kuluv remondiperiood on keskmiselt viis päeva, mille jooksul asendusautot vajab 35% autoomanikest, on pressiteates välja toodud.

ERGO on seisukohal, et pooled asendusautode kasutajatest võiksid valida auto asemel ratta, kuid inimesi takistab jalgratta valimise ees hirmud ja eelarvamused ning puudub ka harjumus. „Jätkuva koroonaohu tõttu võiks ratas olla sel suvel heaks alternatiiviks ühistranspordile,” leiab Orulaid. Ühtlasi nähakse, et jalgratas võiks potentsiaalselt olla alternatiiviks pere teisele autole ning suuremates linnases võib lühemate vahemaade läbimine olla rattaga kiirem kui autoga. „Väheneb liiklusõnnetuste risk, mis kasvab tipptundidel ja inimesele endale on aktiivsem elustiil lihtsalt väga kasulik,“ lisab Orulaid.

Pressiteade vahendab, et ERGO kindlustuse andmetel juhtub jalgratastega oluliselt vähem õnnetusi kui autodega. „Kui möödunud aastal registreerisime keskmiselt 800 kaskokindlustusjuhtumit ühes kuus, siis samal ajal kogu aasta vältel jõudis meieni vaid 43 teadet jalgratturitega toimunud liiklusõnnetustest, neist omakorda 75% leidsid aset suvel,“ sõnab Orulaid.

Kampaaniatingimustega saab lähemalt tutvuda siin: https://www.ergo.ee/jalgrattad.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare