6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKohila vald sai kaevandaja üle võidu

Kohila vald sai kaevandaja üle võidu

Helerin Väronen

Kohila volikogu e-istungil 28. aprillil teatas maakomisjoni esimees Andrus Saare, et vald on saanud väikese võidu Alesti VI uuringuruumi osas.

Paar aastat tagasi keeldus vald seal geoloogilistele uuringutele loa andmisest ja taotluse esitaja, Nordecon AS viis selle vabariigi valitsusse, kuid seal ei võetud taotlust arutlusele.
Kohila valla keskkonnanõuniku Nele Randpere sõnul jõustus valitsuse otsus 19. mail, seniajani oleks saanud loa taotleja esitada oma seisukoha. Teadaolevalt ei ole seda aga tehtud.
Kohila vald keeldus paar aastat tagasi Nordeconile uuringute jaoks loa andmisest, tuues üheks põhjuseks kõrvalasuva rekreatsiooniala arenduse ja inimeste soovi ehitada kohta, kus kaevandustegevust ei toimu. Uuringuid aga hakatakse tegema eesmärgiga ühel hetkel seal ka kaevandada ja sel juhul ei oleks puhkealal ega kohalikel inimestel enam mingit rahu.
Keeldumise põhjuseks toodi ka see, et uuringud ja hilisem kaevandamine võivad rikkuda põhjaveerežiimi. Tegemist on karstialaga, mida on hüdrogeoloogiliselt vähe uuritud, nii et mõjud on prognoosimatud.
Vallale ei ole küll teada põhjused, miks valitsus keeldus uuringuluba andmast, kuid Randpere lisas, et tore oleks mõelda, et need põhjused ühtisid valla omaga. Kuna aga menetluses olevale uuringuloa taotlusele ei ütlemine kehtib vaid konkreetsele taotlusele, ei ole välistatud, et ühel hetkel mõni teine ettevõte soovi ei avalda Alesti VI uuringupiirkonnas uuringuid läbi viia.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare