9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSMaakonna spordihooned avavad uksi ettevaatlikult

Maakonna spordihooned avavad uksi ettevaatlikult

Siim Jõgis

Alates esmaspäevast, 18. maist on üle pika aja taas avatud mitmed Raplamaa spordirajatised. Üle kahe kuu kestnud eriolukord on läbi ning huvilised leidsid tee tagasi nii ujulasse kui ka jõusaali juba esimesel päeval. Raplamaa Sõnumid uuris Kohilast, Kaereperest, Raplast ja Alust, kuidas spordimajade avamine pärast pikka pausi läks.

Kohila spordikompleks on alates 18. maist avatud tavapärastel aegadel. Treeninguteks on avatud nii suur kui ka väikesed saalid, riietusruumid ning jõusaal. Küll aga kehtivad eriolukorra ajal välja kujunenud reeglid, näiteks see, et sisetreeningutel on grupi suuruseks lubatud maksimaalselt kümme inimest (koos treeneriga). Kohila spordikompleksi juures asuv staadion aga ei olegi eriolukorra ajal kinni olnud. 2+2 reeglit järgides on saanud seal trenni teha.
Kohila spordikompleksi juht Aavo Kergand rääkis, et ohutu distantsi hoidmine ei olnud staadionil keeruline. Kuigi seda eraldi ei reklaamitud, käisid spordihuvilised isegi Tallinnast Kohila staadionil treenimas. Nüüd on aga kompleks avatud ja saalides treenimise vastu on huvi üles näidanud nii lauatennisistid, saalijalgpallurid kui ka võrkpallurid.
Jõusaalis, nagu öeldud, tohib korraga olla kuni kümme inimest. Kergand tõi välja, et kohe esimesel päeval külastas jõusaali kaksteist inimest, kuid külastused hajusid päeva peale ära, nii et kordagi ei ületanud jõusaali kasutajate arv kümmet. Kergand ütles, et omavahel on arutatud ka võimalust organiseerida eelregistreerimine. Siis saab inimene eelnevalt märku anda, millal ta jõusaali kasutada soovib. Vastupidisel juhul võib tekkida ebameeldiv olukord, kus ta tuleb ukse pealt tagasi saata, sest jõusaal on täis. Praegu küll veel eelregistreerimine kohustuslik ei ole.
Kolmapäeva, 20. mai õhtul läheb lahti ka Kohila pikamaajooksusari. Esimesele etapile on juba ennast kirja pannud 60 osalejat ning Kergand ütles, et paarkümmend osalejat on veel oodatud. Esimese etapina on planeeritud 2000 meetri jooks. Kergand lisas, et esimesel etapil osalemise vastu on huvi üles näidanud neli lätlast ja väidetavalt on tegemist kiirete jooksjatega. Üks neist tuleb Kohilasse sooviga läbida 2000 meetrit ajaga 5 minutit ja 20 sekundit, mis oleks vägagi korralik aeg.

18. mail tehti külastajatele uksed lahti ka Valtu spordimajas. Avatud on nii suur bassein, jõusaal kui ka suur saal. Valtu spordimaja juht Kalju Kalda ütles, et esialgu jäeti suletuks väike bassein ja infrapunasaun. Need plaanitakse avada alates 1. juunist. Praegu on väikesele basseinile lint ümber tõmmatud, et kliendid sinna ei läheks.
Kalda rääkis, et juba enne spordimaja avamist helistati ja küsiti, millal saab ujuma või jõusaali tulla. Niipea kui uksed lahti tehti, olid need huvilised ka kohal. Kalda ei osanud küll kohe välja tuua, mitu klienti esimesel päeval kohal oli. Küll aga ütles ta, et ujula poolel müüdi pileteid kokku 300 euro eest.

Märjamaa ujula on see-eest praeguse seisuga kinni. Sealt öeldi, et basseinides ei ole praegu vett sees ning suvel on plaanis väiksemad remonditööd. Märjamaa ujula veebilehel on kirjas, et ujula on külastajatele suletud kuni 10. augustini 2020.

Raplas asuv Sadolini spordihoone on samuti külastajatele alates 18. maist avatud. Seda siiski suvise graafiku alusel, mis tähendab, et laupäeviti ja pühapäeviti on hoone kinni. Juba esimesel päeval külastas Sadolini spordihoonet üle viiekümne inimese. Jõusaali puhul on rakendatud eelregistreerimist, et vältida ülerahvastumist. Üle kümne inimese ju korraga saali lubada ei saa. Sadolini spordihoone juht Toomas Jaaniste ütles, et teisipäeva, 19. mai hommikuks oli juba end jõusaali kirja pannud üheksa inimest. Kui paar tükki oleks tahtnud veel n-ö tänavalt juurde tulla, oleks tulnud kedagi tagasi saata.
Jaaniste tõi välja, et Vesiroosi terviserada on loomulikult avatud 24 tundi ööpäevas, et jooksmas või jalutamas käia.

Ka Alu spordihoone on avatud suvise graafiku järgi, mis tähendab, et laupäeviti ja pühapäeviti ollakse suletud. Võib öelda, et 18. mail oli huvilisi palju, sest käima läksid sulgpallitreeningud. Alu spordihoone administraator Madis Pärn rääkis, et jõusaali vastu oli esimesel päeval huvi tagasihoidlik. “Tunglemist just ei olnud. Olin valmis, et huvilisi tuleb rohkem, sest telefoni teel oli uuritud, millal uksed lahti teeme,” rääkis Pärn.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare