11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
KrimiTäiendatud! Rapla kalmistul lõhuti hauaplatsi

Täiendatud! Rapla kalmistul lõhuti hauaplatsi

Stina Andok

Politsei sai 20. mail teate, et Rapla valla kalmistule on hauaplatsile kaevatud auk. Juhtumit menetletakse karistusseadustiku § 149 alusel kui surnu mälestuse teotamine. Kõigil, kel on juhtunu kohta infot, palume võtta ühendust politseiga telefonil 4892907 või e-posti aadressil [email protected].

Inga, kelle lähedase hauaplatsil kaevamas käidi, sai juhtunust teada kalmistu haldaja kaudu, kes uuris, kas nad plaanivad urnimatust hauaplatsil läbi viia. Kuna Inga selgitas, et sellist asja nad ei ole kavatsenud ning teadis, et ilma loata seda teha ka ei tohiks, läks ta kiiresti kalmistule ise olukorda selgitama.

“Vaatepilt oli õõvastav,” meenutab ta. Kohale kutsuti politsei, kes fikseeris olukorra. Inga on juhtunust väga häiritud ega ole sellest saadik magada saanud. “Ma arvan, et see oli keegi nõdrameelne, kes kaevas öösel väikese aiakühvliga augu,” arutleb Inga. Kuidas hauaplatsi korrastatakse, Inga veel ei tea. “Just 7. mail sai plats tehtud ja 10. maiks oli kõik ilus ja korras,” meenutab naine ning lisab: “Moraalne kahju on korvamatu”.

Lääne ringkonnaprokuratuur vahendab, et kaevatud augu avastas kalmistu hooldaja. Teguviisi aeg ja põhjus ei ole teada ning tuleb välja selgitada uurimise käigus.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare