11.1 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRapla Kesklinna kooli vilistlaste kokkutuleku aeg on lahtine

Rapla Kesklinna kooli vilistlaste kokkutuleku aeg on lahtine

Stina Andok

Rapla Kesklinna kool plaanis korraldada tänavu maikuus vilistlaste kokkutuleku, et suurejooneliselt tähistada kooli 85 aasta juubelit ning esitleda kooli ajalugu tutvustavat raamatut. Keerulistest oludest tulenevalt üritus tühistati ning kuulutati, et järgmine vilistlaste kokkutulek leiab aset viie aasta pärast. Vilistlased sellise variandiga aga leppida ei tahtnud ning asusid tegutsema, et üritus toimuks siiski varem.

Rapla Kesklinna kooli koorijuht Urve Uusberg postitas eelmise nädala alguses Facebooki loodud vilistlaste kokkutuleku lehele emotsionaalse teate, milles edastas oma seisukoha, et vilistlaste kokkutuleku edasilükkamine viieks aastaks on hooletu otsus.
Ta põhjendas seda, öeldes, et keegi ei tea, milline viirus või rahalised raskused on tabanud meid viie aasta pärast ning pikaajaline ürituse edasilükkamine on hoolimatu eelkõige vanemaealiste suhtes. Tema seisukohtadega on hiljem nõustunud mitmed kooli vilistlased ning osa neist võttis kooli juhtkonnaga ka ühendust.
Osa vilistlastest osales sügisel kohtumisel kooli juhtkonnaga, kus arutati juubelipidustuste korraldamist, kuid pärast seda kohtumist ootuspäraseid ühiseid pingutusi vilistlaste sõnul ei tulnud ning jäi arusaamatuks, kas kool vajab abi ürituse korraldamisel või mitte. Otsus üldse üritus ära jätta tuli vilistlaste jaoks seega ootamatult.
Rapla Kesklinna kooli direktor Tõnis Blank mõistab vilistlaste ja teiste üritusest huvitatute muret ning kinnitab, et tühistamise ja edasilükkamisega tekkinud vastukaja tõttu on kooli juhtkond otsustanud teema uuesti üle vaadata.
Otsuse tagamaid selgitades ütleb Blank, et juhtkonna seisukohast ei ole väga hea korraldada nn säästukokkutulekut, kuid eriolukorrast tingitult on kool oma eelarvet pidanud kärpima ning üritusel osalejate osalustasust kõiki kulusid ei kata. Lisaks ütleb direktor, et praegusel keerulisel ajal on raske üritust planeerida, kuna ei ole võimalik ennustada, millal asjad paranema hakkavad. „Turvalisem ja kindlam oli edasi lükata,” ütleb ta.
Vilistlased, kes pöördusid kooli juhtkonna poole kirjalikult pärast ürituse ärajätmise teadet, mõistavad kooli põhjendusi, kuid leiavad samas, et viis aastat on liiga pikk aeg kokkutulekut oodata. Nende soov on olla koolile toeks alternatiivide leidmisel ning ürituse korraldamisel lähemas tulevikus, näiteks sügisel või järgmisel kevadel. Vilistlased meenutavad, et ka varasematel aastatel on rasketes majanduslikes oludes kokkutulekuid peetud.
Tänaseks on vilistlased välja pakkunud erinevaid võimalusi, et üritust saaks ellu viia varem kui viie aasta pärast. Näiteks on välja pakutud variant, et riskigruppi kuuluvad vilistlased, kes ei soovi kokkutulekule koolimajja tulla, koguneksid väiksemates gruppides isekeskis ja koolimajas toimuvat vaadatakse veebist. Direktor leiab, et tasuks arutada ka võimalust tõsta osalustasu, kuid vilistlased on pigem seda meelt, et osalemist kallimaks teha ei saa, vaid üle tuleks vaadata planeeritud kulutused. Direktor on vilistlaste sõnumit kuulda võtnud ning lähiajal saadakse kokku, et ühiselt kokkutuleku planeerimist edasi arutada.
Vilistlaste kokkutulekul oli kavas esitleda ka Ants Tammari raamatut kooli ajaloost, kuid Blank tõdeb, et rahaliste raskuste tõttu ei ole raamatut veel trükitud ning alles otsitakse võimalusi selle teostamiseks. Blank kinnitab, et kui raamat on trükitud, tuleb ka esitlus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare