11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRaplamaa äriklientide elektritarbimine vähenes viis protsenti

Raplamaa äriklientide elektritarbimine vähenes viis protsenti

Toimetaja: Siim Jõgis

Elektrilevi teatas, et võrreldes 2019. aasta aprilliga langes tänavu aprillis äriklientide elektritarbimine Raplamaal viis protsenti. Samal ajal kasvas koduklientide elektritarbimine Raplamaal kakskümmend protsenti.

Kui kõrvutada samu numbreid üle Eesti, siis võrreldes eelmise aasta aprilliga langes tänavu aprillis Elektrilevi äriklientide tarbimine üksteist protsenti. Kodukliendi tarbimine seevastu kasvas ja seda keskmiselt koguni 16 protsendi võrra. Kesk- ja Lõuna-Eestis ulatus kasv lausa 21 protsendini. Kuna ärikliendid tarbivad elektrienergiat tervikuna oluliselt suuremas mahus kui kodukliendid, siis kogumuutusena tarbimine aprillis vähenes.

„Kagu-, Lõuna- ja Kesk-Eesti oli kodutarbijate vaatevinklist aprillis väga suure tõusuga. Põhja-Eesti, Saaremaa, Hiiumaa ja Ida-Virumaa jäid tõusu osas märksa tagasihoidlikumaks. Siin on selgelt näha ja tunda saarte suletus ning see, et Tallinnast ja Harjumaalt koliti eriolukorra ajaks maakodudesse ning suvilatesse. Sarnast joont oli märgata ka märtsi teises pooles,“ kommenteeris Elektrilevi juhatuse liige Priit Treial.

Elektrilevi hinnangul võib koroonakriisist tingitud elektritarbimise vähenemine olla ligikaudu seitse protsenti. „Elektrilevi klientide elektritarbimine jätkas aprillis märtsi teise poolega sarnast joont – taandades välja ilmastikumõjud, võib koroonaviiruse levikust tingitud elektritarbimise vähenemiseks hinnata ligikaudu seitse protsenti kriisieelse ajaga võrreldes,“ seisab kirjas nende teates.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare