1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
RSRetsept: Suitsukanapirukas

Retsept: Suitsukanapirukas

Helerin Väronen

Viimasel ajal on iga kord, kui kõht tühjaks läheb, käinud neelud just selle suitsukanapiruka järele. Selle piruka puhul peab tõesti arvestama, et seda läheb rohkem kui üks tükk, lihtsalt niivõrd hea on see. Nii et kui sööjaid on suurem seltskond, võib arvestada, et pirukas on enne kadunud, kui silmigi jõuad pilgutada.
Algne retsept pärineb raamatust “100 rooga-pirukat”. Internetiavarustest leiab selle retsepti blogist “Kirsiku retseptiriiul”.
Blogis on retseptis kasutatud murulauguga toorjuustu, kuid meil kasutati küüslauguga toorjuustu ja algses retseptis olnud tüümiani asemel oli meil kasutada murulauk.

Vaja läheb: 500 g pärmi-lehttainast, 2 suitsukanakoiba, 1 punane paprika, 175 g küüslauguga toorjuustu, 100 g riivjuustu, väike kimp murulauku, 1 dl majoneesi, määrimiseks 1 muna + broilerimaitseainet.
Tee nii: Sulata tainas ja rulli piklikuks tükiks. Haki kanaliha ja paprika. Prae tükeldatud paprikat kergelt pannil. Sega paprika kana hulka. Sega juurde toor- ja riivjuust, majonees ning hakitud murulauk. Määri segu tainale ja keera tihedalt rulli. Pintselda lahtiklopitud muna ja broilerimaitseaine seguga ning küpseta ahjus 200°C juures 35-40 minutit. Lase pirukal veidi jahtuda ja lõika siis parajateks tükkideks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare