9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArvamusTeadmata, kauaks

Teadmata, kauaks

Raplamaa Sõnumid

Juhuslikult jäi silma, et Rapla turismiinfopunkti uksel pleegib niiskes kevadilmas valge paberileht, mida kõnniteel olles õieti ei märkagi. Kui lähemale minna, saad teada, et i-punkt on suletud teadmata ajaks. Nii ongi: teadmata, kauaks. Sellised või umbes samasugused teated ripuvad paljude Eesti ametiasutuste ustel ja kodulehekülgedel. Ka vallamajade ustel: teadmata, kauaks. Põhjenduseks on tohutu koroona-hirm. Sel ajal, kui enamik inimesi, kes tegelevad loova tööga, on lubatud juba oma kriisist kahjustatud tööpaikadesse päästma, mida veel päästa annab, istuvad eri masti ametnikud kogu riigis jätkuvalt kodukontorites. Ja mõni on jõudnud juba hüüda, et lahe, nii võikski jääda!
Rapla maakonnas tuvastati viimane koroonahaige kuu aega tagasi, 21. aprillil. Kokku on paari paanilise kuu jooksul tehtud meil siin paar tuhat testi ja registreeritud 23 haigusjuhtu. Kui nüüd keegi tahab öelda, et nii madal haigestumine on tänu inimestele, kes istuvad jätkuvalt (teadmata, kaua!) kodukontorites, siis tükib vägisi keelele küsimus, kas tänu sellele, et potentsiaalsed haiguselevitajad on peidus, olemegi nõnda kergelt pääsenud? Sest tuhanded üritavad samal ajal nii hästi kui võimalik selles segases olukorras jätkata oma igapäevast tööd, millega reaalselt luuakse riigi rikkust.
Kui keegi tahab siinkohal öelda, et Raplamaa Sõnumid propageerib käesoleva looga lodevust ja küünilist hoolimatust väga ohtliku haiguse suhtes ning kutsub üles eirama seaduskuulekaid nõuandeid, on see suur eksitus.Vastupidi, Raplamaa Sõnumid suhtub suure aukartusega kõigisse haigustesse, ka nendesse, millest paanilises koroonahirmus enam ei räägita, kuid millesse sellegipoolest iga jumala päev surrakse. Võib-olla isegi rohkem kui tavaliselt, sest erinevate raskete tõbede plaaniline ravi on lükatud (teadmata, kauaks) tulevikku ja kodukontorite üksildusest ning üldisest isolatsioonis elamisest põhjustatud stress toodab uusi haigusi juurde. Pealegi ei oska keegi täna prognoosida, kui palju häda, haigusi ja õnnetusi toob juurde alles hoogu koguv majanduskriis.
Täna teame vaid, et koroona ajal kõiki riskirühma kuulunuid hoida ei osatud. Kuigi täpset statistikat veel pole, võib öelda, et suur osa haigestunutest ja surnutest olid hooldekodudesse usaldatud vanakesed. Kas me eesseisva laiaulatusliku kriisi peamise riskirühma (suitsiidsed mehed) päästmiseks oleme juba abinõusid kavandanud? Raplamaa Sõnumid on ühel meelel nendega, kes muretsevad eelseisvate kuude pärast. Aeg on tööle hakata, austatud ametnikkond!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare