3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
RSVäino Maasalu on aasta sotsiaaltöötaja

Väino Maasalu on aasta sotsiaaltöötaja

Helerin Väroinen

Igal aastal rahvusvahelisel sotsiaaltöötajate päeval (märtsi kolmas teisipäev) tunnustab Eesti Sotsiaaltöö Assotsiatsioon (ESTA) parimaid sotsiaalala töötajaid. Sel aastal lükkus tunnustusüritus eriolukorra tõttu edasi ja toimus
20. mail hoopis video­silla vahendusel.

Kõige rohkem nominente – 17 – oli esitatud „Aasta sotsiaaltöötaja 2019” tiitlile. Kokku esitati 13 kategoorias 80 nominenti. Aasta sotsiaaltöötajaks nimetati Kohila valla sotsiaalnõunik Väino Maasalu, kuid kategooria nominentide seas oli ka Rapla Hooldekeskuse töötaja Vaike Kunn ning sama asutuse tegevusjuhendaja Age Ilumaa kandideeris aasta tegevusjuhendaja tiitlile.
Tunnustusüritusel jagati rohkelt tänu kõigile ligi 10 000 sotsiaalvaldkonna töötajale, kellest paljude kohta saab öelda, et nad teevad rohkem, kui nende tööülesanded ette näevad. Samuti toodi välja see, et just nüüd, pärast eriolukorra lõppu muutub sotsiaaltöövaldkond veelgi olulisemaks, kuna abivajajaid tuleb juurde. Pikk maa on siiski veel ees, et jõuda sellele tasemele, mis on Põhjamaades, kuna pärast taasiseseisvumist olid prioriteedid teised ja sotsiaalvaldkond jäi vaeslapse rolli. Olukord küll paraneb, sest üha enam noori tahab sotsiaaltööd õppida, kuid üks takistusi, miks siiski ei minda erialasele tööle, on väike palk. Et sotsiaalvaldkonna töötajad tunneks tänu tehtud töö eest, on juba igapäevane tänamine ja märkamine oluline.
Tänuürituse õhtujuht Hannes Hermaküla sõnas Maasalu iseloomustades, et peaaegu 18 aastat on ta panustanud omavalitsuse sotsiaalhoolekandesüsteemi ümberehitamisse ja harimisse. Tänu temale toimib hästi võrgustikutöö ja kuna Maasalu jaoks on tähtis tervis, on ta üks Südamenädala eestvedajaid. Tänu tema toele loodi ka valla tervisekeskus, mis koondab endas mitmeid tervise ja sotsiaaltööga seotud spetsialiste. Kolleegid iseloomustavad teda kui positiivset, rõõmsameelset, usaldusväärset, sihikindlat, abivalmit, innustavat ja hea empaatiavõimega inimest, kes jääb rahulikuks ka pingelistes olukordades.
Maasalu oli saadud tunnustuse üle üllatunud. See tuli talle ootamatult, arvestades, kui palju oli selles kategoorias nominente. Tänuüritusel sõnas ta video vahendusel, et tema töö tulemuste taga on hea koostöö vallavalitsuse ja volikoguga. Ja see ei kehti ainult uue tervisekeskuse puhul, vaid sotsiaalsfääri panustamine on iseloomulik olnud ka varasematele vallavalitsuste ja volikogude koosseisudele.
“Sotsiaaltööd tehes peabki olema hea meeskond ja hea kollektiiv, muidu lihtsalt ei ole see võimalik. Ma võin siiralt öelda, et Kohilas on alati sotsiaalsfääri hinnatud ja seda, mida oleme püüdnud teha, on alati tunnustatud ja sellega on arvestatud,” sõnas Maasalu.
Järgmine suurem töö sotsiaalvaldkonnas ootab Maasalu ees seoses vana vallamajaga, mis soovitakse muuta multifunktsionaalseks sotsiaaltöö keskuseks. MTÜ Kohila Turvakeskus osutab seal küll juba teenuseid, kuid nad tahaks oma tegevust laiendada. Maasalu ülesandeks saabki nende toetamine, et kõik teenused saaks ühte majja koondatud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare