11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
KrimiTäiendatud! Vargad viisid eile öösel traktorite GPS-seadmeid

Täiendatud! Vargad viisid eile öösel traktorite GPS-seadmeid

Stina Andok

Mitmed Raplamaa põllumajandusettevõtted on teada andnud, et eile öösel vastu tänast viisid vargad nende traktorite kalleid GPS-seadmeid.

PPA pressiesindaja Kerstin Meresma vahendab, et politsei sai täna, 21. mai hommikul teate Pae külas aset leidnud vargustest. Ühtlasi anti politseile teada, et eile märgati Rapla-Juuru teel, sündmuskoha lähedal välismaiste numbrimärkidega heledat värvi Volkswagen Transporter väikekaubikut, mis võib juhtunuga seotud olla.

Politsei palub kõigil, kel on infot sõiduki kohta või kes  juhtusid teelõigul eile õhtul sõitma ja on sõidukisse paigaldanud pardakaamera, politseiga ühendust võtta telefonil 5099676 või e-posti teel [email protected].

Üheks ohvriks oli Pae Farmer OÜ. Ettevõtte juhatuse liige Esko Allika teab rääkida, et sellised vargused ei ole tavapäratud ning varasematel aastatel on mitmed põllumajandusettevõtted selliste varguste ohvriks langenud. „Sel aastal oleme meie esimesed,“ ohkab Allika.

Juhatuse liige usub, et see oli ette kavatsetud tegevus ning teo toimepanijad on väga teadlikud, kuna seadmetest valiti ära viimiseks just kõige kallimad ja samas lihtsamini uuesti paigaldatavad.

Ettevõtte aladel on ka olemas turvasüsteemid, kuid Allika sõnul olid need kahjuks rivist välja, kuna äike oli sisse löönud. Edaspidi plaanitakse turvameetmeid püüda tugevdada. Samas tõdeb ta, et traktorite lukku panemine vargaid ei takistaks, see tähendaks pigem varguse puhul uute uste või lukkude soetamist. Juhtunust teavitati ka Politsei- ja Piirivalveametit.

Ka Villu Vist FIE Kädva külast on teada andnud, et öösel viidi tema ühelt traktorilt GPS-seadmed. Ettevõtte territooriumil olid küll olemas valvekaamerad, aga paraku selgus, et kõvaketas oli omadega läbi ja kaadreid vaadata ei saa.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare