6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSVesiroosi discgolfi rada täienes seitsme uue korviga

Vesiroosi discgolfi rada täienes seitsme uue korviga

Siim Jõgis

Discgolf on vaba aja veetmise viisi ja spordialana kogunud aina enam populaarsust. Rapla Vesiroosi terviseraja ümbruses asuval discgolfi rajal käib mängijaid iga päev. Nüüd on sinna paigaldatud seitse uut korvi, mis tõstab kogu korvide arvu 18 peale.

Raja hooldaja Raido Galjaev rääkis, et 18 korviga rada on täismõõtmetes rada ning nüüd saab seal soovi korral pidada ka senisest suuremaid võistlusi. 2019. aastal peeti seal veel üheteist korviga rajal Rapla valla meistrivõistlusi, kuid maakonna meistrivõistlusi ei ole seal veel toimunud. Galjaev rääkis, et seitsme uue korvi paigaldamine on suur edasiminek. Ta ütles, et täismõõtmetes rajast unistati juba neli aastat tagasi, kuid reaalsuseks sai see alles möödunud nädalavahetusel, kui korvid terviseraja äärde paigaldati.
Siiski ei ole päris kõik tööd veel tehtud. Kuigi uued korvid on rajale paigutatud, ootavad viskealad (ehk tiialad) veel valmimist. Praegu on viskealade asemel tõmmatud lihtsalt värvilised jooned, et märgistada ära, kuskohast viskamist alustada. Galjaev ütles, et kuigi viskealad ei ole päris valmis, saab harjutamas ikkagi käia ja mängida seal võib.
Vesiroosi terviseraja puhul on discgolfi mängijad toonud välja radade tehnilist keerukust. Samuti seda, et raja ääres asuvad saviaugud ning ketas võib kergesti vette lennata. Galjaev tõi välja, et ühe uue korvi puhul kulgebki viskekoridor üle veesilma, mille pikkus on 70 meetrit. Seega tuleb mängijal teha vähemalt nii pikk vise, et ketas vette ei kukuks ning jäädavalt ära ei kaoks. Galjaev ütles, et harrastajatele ei tohiks 70 meetri ületamine probleeme tekitada. Eestis on osal radadel ka lõike, kus tuleb ketast visata rohkem kui saja meetri jagu üle veepinna. Samuti tõi ta välja, et algajatel on võimalik kõnealune rada läbida ka kõrvalt minnes, nii et ketast üle vee ei viska.
Seitsme uue korvi lisandumine Vesiroosi discgolfi rajale on oluline ka selle poolest, et tänu sellele saadakse rahvusvaheline PDGA-reiting. See on omakorda eelis suuremate võistluste korraldamisel.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare