9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSVesiroosi terviserajal tehakse algust kepikõnni treeningutega

Vesiroosi terviserajal tehakse algust kepikõnni treeningutega

Siim Jõgis

Järgmisel nädalal saavad Raplas Vesiroosi terviserajal alguse kepikõnni treeningud. Neid hakkavad läbi viima tuntud treenerid Toomas Kõiv ja Rene Meimer.

Esimene treening on teisipäeval, 2. juunil ning selle viib läbi Toomas Kõiv. Teine treening on planeeritud neljapäeva, 4. juuni peale ning esialgsete plaanide kohaselt soovitakse neid kaks korda nädalas läbi viia terve juunikuu vältel. Treeningute koordinaator Piret Viherpuu rääkis, et oodatud on kõik huvilised, kuid hea oleks korraldajatele osalemisest eelnevalt märku anda. Põhjus seisneb selles, et siis on teada, kui palju tuleks treeneritel kaasa võtta käimiskeppe. Eriti oluline on see teisipäevaste treeningute puhul, sest siis ei kasutata mitte tavapäraseid käimiskeppe, vaid vedrukeppe, mille treener ise kaasa võtab.
“Need on uued ja huvitavad kepid, mis annavad kätele vahelduseks teistsuguse koormuse,” sõnas Viherpuu. Neljapäevased treeningud on planeeritud läbi viia tavapäraste käimiskeppidega.
Treenerid ootavad esimestesse trennidesse vähemalt kümmet osalejat, aga Viherpuu pakkus, et ajapikku võib see number sel suvel kasvadagi. Treeningu kestus on kuuskümmend kuni üheksakümmend minutit. “Tahame, et inimesed tuleksid nautima looduslikku keskkonda ning tunneksid ka pingutust, kuid samas ei tohiks see olla liiga raske,” rääkis Viherpuu. Omamoodi on tegemist ka ettevalmistusega Selveri suurjooksuks, mis toimub tänavu 19. septembril. “Ehk tekib sellest kellelgi suurem huvi ning oma esimese kepikõnnivõistluse teeb ta just Raplas Selveri suurjooksul,” sõnas Viherpuu.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare