1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedA’la Rapla kohvikus alustab peagi uus rentnik

A’la Rapla kohvikus alustab peagi uus rentnik

Katri Reinsalu

A’la Rapla senine toitlustaja Artur ja Catering OÜ ütles lepingu üles ning lõpetas maikuuga kultuurikeskuses oma tegevuse. Rapla vald kuulutas välja konkursi Rapla kultuurikeskuse kohvikuruumidele uue rentniku leidmiseks. Konkurss osutus edukaks.

Konkurss kuulutati välja mai alguses ning huviliste leidmiseks jäi kõigest kümme päeva. Selle aja jooksul laekus üks pakkumine. Konkursi komisjon, kuhu kuulusid Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse esindaja Jaune Riim, Rapla valla noortevolikogu esimees Kristin Taru, kultuuri- ja spordikomisjoni esimees Väino Sassi, abivallavanem Jüri Morozov, meediaspetsialist Katrin Kruusimägi ning kultuurikeskuse esindajad Age Rebel ja Maarika Riismaa, oli oma otsuses üksmeelne. Eelmisel esmaspäeval kinnitas vallavalitsus komisjoni otsuse.
Kultuurikeskuse juhataja Age Rebel ütles, et restorani asemele tuleb pisut lihtsam toidukoht, mida hakkavad vedama sümpaatsed noored inimesed, kellel on palju huvitavaid mõtteid. Konkursi võitsid nimelt praegu raudteejaamas Perrooni kohvikut pidavad Fredi Pihlas ja Keiti Aun. Perrooni kohvik avas uksed neli aastat tagasi ja on oma tegutsemise ajal võitnud kohalike südamed maitsvate burgeritega.
„Meie süda on hetkel rahul ja tunne on hea,” kommenteeris Rebel. Ta leidis, et eesootav suvi on noortel hea aeg sisse elada. Kultuurikeskuses suvel suuri üritusi ei toimu ja nii saab uus rentnik alguses oma tähelepanu kohvikule suunata. Sügisest ootab ees ka kultuurikeskuse erinevate sündmuste teenindamine ja see saab olema kindlasti proovikivi.
Rebeli sõnul on uue rentniku puhul positiivne ka see, et tegemist on olemasoleva toitlustaja kolimisega, mitte uue koha juurdetekkimisega. See tähendab, et siinsetele toitlustajatele ei lisandu uut konkurenti.
Perrooni kohvik on juba mõnda aega laienemisvõimalust otsinud. „Praegune äripind on jäänud liiga väikseks, et vastata suurenenud nõudlusele, seega oleme juba pikka aega otsinud oma ettevõttele Raplas suuremat tegutsemisruumi,” kommenteeris Keiti Aun. Selline võimalus leiti Rapla südamest. Kolimine on kindlasti kurb uudis raudteejaama lähedal elavatele burgerisõpradele, kuid Aun kinnitab, et vähemalt juuni lõpuni jääb kohvik ka raudteejaamas avatuks.
Endised rentnikud on oma tegevuse A’la Rapla kohvikus lõpetanud. Veel ei tasu aga burgerijärjekorda tormata, sest uutel rentnikel läheb enda sisse seadmisega aega. „Iga sättimine ja kolimine võtab oma aja. Me soovime oma külastajale pakkuda õdusat keskkonda, mis oleks ka meie nägu, niisiis on kesklinna kohvik lühiajaliselt tõesti suletud. Loodame saada oma toimetused valmis juuni esimese poolega,” ütles Aun. Osa personalist on juba olemas, kuid osa tuleb ka juurde leida.
Samuti ei tasu peljata, et edaspidi kohvikus ainult burgereid saab. „Menüü tuleb lai ja rikkalik,” selgitas Aun. Loomulikult jäävad valikusse Perrooni 100% veiselihaburgerid. „Hakkame pakkuma perfektset Napoli stiilis pitsat, mille küpsetame kivipõhjal. Tuleb ka ribi ja pastaroad ning laiendame söögivalikut meie taimetoitlastest klientidele. Kindlasti on menüüs esmaspäevast reedeni erinevad lõuna- ja päevapakkumised. Teeme oma tänavagurmeepõhist toitu suure hoole ja armastusega, kasutades kohalikku toorainet, et iga nälg saaks täpselt maitse järgi kustutatud,” rääkis Aun.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare