3.8 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedROL ja RAEK kolivad ajaloolisesse pangamajja

ROL ja RAEK kolivad ajaloolisesse pangamajja

Siim Jõgis

Tänavu veebruaris teatas SEB pank, et Rapla kontor kolib välja ajaloolisest pangamajast Tallinna maanteel. Need ruumid jõudsid tühjad olla kõigest loetud kuud ning saavad nüüd uuesti täidetud. Rapla ajaloolisesse pangamajja kolivad Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) kontor ja Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus (RAEK).

Mõlemad asutused tegutsevad praegu veel Rapla riigimajas, mis oli varem tuntud haldushoonena. Nüüd ootab seda hoonet ees renoveerimine. Kogu hoone, peale Töötukassa Raplamaa osakonna, tehakse sel suvel tühjaks. Hoone omanikul Riigi Kinnisvara AS-il (RKAS) on plaanis põhjalikud remonditööd. Kui need tehtud saavad, oodatakse seniseid rentnikke küll tagasi, kuid samas on remondijärgne rendihind praegusest märkimisväärselt kõrgem. See pani ROL-i ja RAEK-i inimesi uurima teisi olemasolevaid võimalusi. Nende pilk jäi pidama pangamajal, mille praegune omanik on Stipend Real Estate OÜ. Tingimuste osas jõutigi kokkuleppele.
ROL-i tegevjuht Silvi Ojamuru ütles, et tingimused uues kohas olid sobivad vaatamata sellele, et ruumi on seal vähem. Samuti on murekohaks nõupidamisruumi puudumine. Kuna oli selge, et remondi tõttu tulnuks nii või naa välja kolida, oli küsimus lihtsalt selles, kuhu. RKAS pakkus ajutiseks üüripinnaks Viljandi maanteel asuva vana Maanteeameti hoone. Sellest variandist siiski loobuti ning otsustati pangamaja kasuks.
Silvi Ojamuru rääkis, et pärast renoveerimistöid tõuseks nende üürihind riigimajas 18 euro peale ruutmeetri kohta ning seda ei jaksaks nad maksta. Ta lisas, et kuigi lepingule Stipend Real Estate OÜ-ga ei ole veel allkirju alla pandud, on tingimustes omavahel kokku lepitud ning sealne üürihind tuleb soodsam.
“RKAS oli läbirääkimistes meiega paindumatu ning nende pakutud hind ei sobinud meile,” sõnas Ojamuru. Tegemist on ajaloolise sündmusega selles valguses, et ROL-i kontor on tegutsenud riigimajas oma loomisest saati 1991. aastal. Kolmekümnest aastast jääb õige pisut puudu.
Riigimaja renoveerimisest ja sellest tekkinud probleemidest kirjutas Raplamaa Sõnumid 29. aprillil. Toona oli Raplamaa vallajuhtide meelsus küll üheselt selge, et pangamajja tuleb kolida, kuid vastavat otsust veel ei langetatud. Nüüd on see otsus tehtud ning ROL-il koos RAEK-iga on ligikaudu kuu aega, et jõuda uutesse ruumidesse. Õnneks ei ole vaja kolida kaugele. Riigimaja ja ajaloolist pangamaja eraldab kõigest üks ülekäigurada Kauba tänaval. RAEK-i juht Janek Kadarik ütles, et uutes ruumides soovitakse uksed lahti teha 1. juulil, kuid mitte päris kõike korraga. Et asjad kulgeksid sujuvamalt, tuleks klientidel uues kohas kohtumised esmalt kokku leppida. Esialgse plaani järgi kolivad mõlemad asutused pangamajja kolmeks aastaks.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare